fonradar

İş Yerine Borçluymuşum???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan b.i.a.b.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba sayın, değerli ve sevgili forum üyeleri,
Bir iş yerinde 1.000 TL maaş ile çalışıyorum. Fazla mesaim ile birlikte son maaşımı 1.092 lira olarak yatırdılar. Ancak bir gün sonra ise iş yerinin ön muhasebecisi arkadaşımız excell ortamında hazırladığı bir listede adımın karşısına -50 yazmış yani 50 tl borçluymuşum, o listeyi imzaladım. Açıklama olarak ise muhasebe bürosundaki resmi muhasebecimizin kaydı ile iş yerinin kaydı farklı imiş maaşımı bilerek 50tl fazla yatırmışlar. Ücret bordrosunu ve pusulayı imzaladım orada da 1.092 yazıyordu. Bu resmi muhasebe bürosundaki kayıt ile iş yerinin kaydı neden tutmuyor acaba ortada bir düzensizlik mi var diyeceğim. İş yeri nitelikli personel olduğum için kosgebten yardım alıyor kosgeb maaşımın yarısını karşılıyor bundan yeni haberim oldu. Acaba haberimin olmadığı başka şeyler de mi var diyorum?

EVET maalesef işyerinde yatırılan maaş ile muhasebe bürosunun hesapladığı bordro arasında zaman zaman farklar olabiliyor ama burada önemli olan muhasebe kayıtlarını tutturmak için işlem yapmak değil doğrusunu tesbit edip ona göre düzeltme yapmak lazım.Siz neden 50 tl borçluymuşsunuz onu size açıklasınlar maaş bordronu ve tahakkuk kaydını bir göstersinler bakalım neye göre kim kime borçlu ortaya çıksın.Mantıklı bir açıklama isteyin.

Borçlu olmamın nedeni büro ve ön muhasebe arasındaki kayıt farkıymış. İmzaladığım ücret bordromda yazan tutar bankaya yatan maaşım ile aynı. Tahakkuktan kastınız sgk tahakkuk fişindeki tutar mı?