İşbaşı Eğitimi Sgk Girişi

Üyelik
16 Eki 2014
Mesajlar
5
Konum
mugla
işbaşı eğitimi bitti şimdi sgk girişini yapacağım ama sgk 6645 , işkur ise 4447 sayılı kanundan yapın işe girişini diye söyledi.

bunun yanında işe giriş formunda sgk gurup kodunu 26 işkur eğitimlerine katılan kursiyer
ve
sigorta kodunu da 16 işkur kursiyerleri şeklindemi yapılacak ?
 
bu konularda genelgeleri çok dikkatli şekilde okumak gerekiyor.
işçi girişinde meslek kodunu iş başı eğitimle aynı meslek kodu yazman gerekiyor. e bildirgede işbaşı eğitim teşvik yönetimi diye bir ekran var oraya girmelisin. orada zaten açıklamaları mevcut
sonra bildirgeyi yollarken orada 6645 maddesini seçiceksin. tabi bide ortalaması falan var
dediğim gibi genelge çok önemli
yine yapamazsan buradan yardımcı olmaya çalışırım
 
cevabınız için teşekkür ederim. yapan arkadaşlar işçi sgk girişinde tüm sigorta kolları zorunlu bölümünü seçip kanun no girmeden 000 olarak girişi yapmışlar. bildirgeyi verirken kanun no 6645 olarak onaylayacağız dediler. ayrıca ebildirge den işbaşı eğitim teşvik bölümünden sigorta girişi olduktan sonra giriş yapmam lazım değilmi süreleri burdan göreceğim. ??
 
Öncelikle kanun numarası işçi giriş bildirgesinle alakalı bir bölüm değil. Aylık bildirgeyi yollarken önemi olan bir konudur. İşçi girişinde önemli olan husus meslek kodunun işbaşı eğitim programındaki meslek koduyla aynı olmasıdır.
Tabi birsürü şartı şurtu da var. SGK nın 2016/1 genelgesi konunuzla alakalıdır. 16 sayfalık bir genelgedir. En ince ayrıntısına kadar yazıyor okursanız kafanızda soru işareti kalmaz.
başlıca şartları
SİGORTALILAR YÖNÜNDEN
- 31/12/2016 tarihine kadar işbaşı eğitim programını bitirmiş olmalı ve en geç 3 ay içinde işe alınmalı (süre 1 yıl uzadı)
- 23/04/2015 tarihi ve sonrasında işe alınmış olmalı
- 18 yaşından büyük 29 yaşından küçük olmalı
- aynı meslek kodu olmalı
İŞVEREN YÖNÜNDEN
- özel sektör işvereni olmalı
- ortalamaya ilave olmalı (detayı genelgede)
- e bildirge 06645 kanun nosuyla gönderilmeli
-borcu olmamalı vesaire

Girişi yaptıktan sonra e bildirge ekranında işbaşı teşvik yönetimi bölümüne şifrelerini girdikten sonra işçinin tc kimlik numarasıyla sorgulama yapacaksın.
orada sana zaten durumu söyleyecek. nekadar süreyle teşvik yapacağını gösterecek.
O sırada ben bir sorunla karşılaşmıştım. işkur u arayıp oradan bir işlem yaptırdıktan sonra işçimin teşvik süresini görmüştüm.

bu işbaşı teşvik yönetimiyle alakalı luca nın personel modülünde e sgk işlemleri bölümünün en altında işbaşı eğitim teşvik yönetimi diye bi ekran açtılar oradan otomatik kontrol ediyor ama ben senin kafanı karıştırmış olmayayım
manuel olarak yap bence.

eğer bu teşvikten yararlanmaya hak kazandıysan o zaman personel kartındaki kanun numarasını 6645 olarak kaydet. zamanı gelip bildirgeni yollarken de bu işçi için ayrı bir hizmet listesi ve ayrı bir tahakkuk fişi olduğunu göreceksin
telefondan yine yardımcı olacağım kolaygelsin iyi akşamlar
 
Üst