İşçi Çıkartmak

arkadaşlar,

çalışanlarımızda bir işçi imalatta sürekli hata yaptığından dolayı 15 gun sonra çıkarılacağını sözlü olarak bildirdim anacak kendisi diğer işçilerle sataştığı için ogun işten çıkarttım ve maaş kalanı mesaisini elden kendisine verdim ancak 15 gunlük ihbar parası hakketiğini düşünerek ibraname imzalamadı ve avukatla görüşeceğini söyledi bu dururmda olaylar nası gelişebilir?

işçiti yaklaşık olarak bir buçuk ay önce belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalatarak işe aldım ve altı ay çalışacağını söyledim.

bu durumda haksız duruma düşermiyim ne yapmam gerekir?

Ynt: işçi çıkartmak

belirsiz süreli iş sözleşmesi yapmışsınız. 2 aylık deneme süresi sözleşmenizde belirtilmişse zaten deneme süreli iş sözleşmesi feshi olarak işten çıkışını yaparsınız.maaş ve mesailerini aldıysa deneme süresi içinde fesih olduğu için ihbar tazminatını haketmez, ödemek zorunda değilsiniz.

Ynt: İşçi Çıkartmak

parlak1980 ' Alıntı:
belirsiz süreli iş sözleşmesi yapmışsınız. 2 aylık deneme süresi sözleşmenizde belirtilmişse zaten deneme süreli iş sözleşmesi feshi olarak işten çıkışını yaparsınız.maaş ve mesailerini aldıysa deneme süresi içinde fesih olduğu için ihbar tazminatını haketmez, ödemek zorunda değilsiniz.

Evet aynen böyle daha 2 ay dolmamış . Sadece çalıştığı günlerin ücreti verilecek.

şözleşmeden deneme süresi bir ay olarak belirtilmiş, muhasebecimiz 6 ay dolmadan ihbar tazm,inatı ödenmez dediği için işçiye bende bu şekilde söyledim.
ibraname imzalamadı ileride sorun çıkartabilirmi?

teşekkürler

ihbar tazminatı için 6 ay dolması diye bir kural yok. Deneme süresi içinde ki Kanunen 2 aydır çıkartırsanız ihbar ödemek zorunda değilsiniz. Yalnız siz sözleşmede 1 ay deneme süresi yaptığınız için ödemeniz gerekir.

Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.

Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.?

En çok 2 ay diyor. siz bu hakkınızı 1 ay olarak kullanmışsınız maalesef..

deneme süresi gweçtiği için yapılacak bişey yok. sataşma ve zarara uğratma gibi gerekçelerle iş sözleşmesini feshetmek için ise 6 işgünlük süre geçmiş gözüküyor. 14 günlük ihbar tazminatı ödemek zorundasınız

slm.7 yıldır çalıştığım işyerinden 2008 yılında çıkarıldım.sendikalı olduğum için, 2006 da doğan ilk çocuğuma doğum yardımını ,ilgili sözleşme maddesi gereği almıştım.İşe dönüş davası açarak davayı kazandım ama yargıtay süreci henüz sona ermedi.16 mart 2010 tarihinde ikinci çocuğum dünyaya geldi.2009 haziran ayında kazandığım fakat yargıtay süreci sona ermeyen bu süreçte,ilgili işverenden (sendikamın ilgili maddesi gereği ikinci çocuğum için ) Doğum yardımı talep hakkım varmı?

mem ' Alıntı:
slm.7 yıldır çalıştığım işyerinden 2008 yılında çıkarıldım.sendikalı olduğum için, 2006 da doğan ilk çocuğuma doğum yardımını ,ilgili sözleşme maddesi gereği almıştım.İşe dönüş davası açarak davayı kazandım ama yargıtay süreci henüz sona ermedi.16 mart 2010 tarihinde ikinci çocuğum dünyaya geldi.2009 haziran ayında kazandığım fakat yargıtay süreci sona ermeyen bu süreçte,ilgili işverenden (sendikamın ilgili maddesi gereği ikinci çocuğum için ) Doğum yardımı talep hakkım varmı?

Merhaba,

Yargı süreci tamamlanana kadar tüm haklarınız saklıdır. Dolayısıyla alabilirsiniz.