İşçi Haklı Fesih Dilekçesi HK.

ADAY ADAYI

Katkı Sunan Üye
Merhabalar,
İşyerimizde ücretlere yapılacak bir zam var hatta yapılmış ama yöneticimizden başka hiç kimse ne olduğunu bilmiyor, sonuçta 3 ayın farkının da yatması gerekmektedir, fakat elemanlarda birisi benim maaşım ne oldu deyip durmaktaydı ve sonun şöyle bir dilekçe yazarak iş hakdini haklı nedenlerle fesh ettiğini ve çıkış işlemlerimin yapılması gerektiğini söylüyor, dilekçenin içereiğinde yapılan zammın 3 aydır yatmadığını bu nedenlehaklı nedenle istifa ettiğini bildiriyor imdi bu elemanın durumu ne olacak haklı mı?hasız mı? buyrun yorumlara
:alkış:

Hahaa toplu sözleşmesi mi varmış arkadaşın. Zam olmadı diye iş akdi fesh edilemez. Akıl hocası kimse gidip ondan alsın tazminatını.:alkış:

Evet Nizam bey haklıdır,konuyu değerlendirecek olursak;
Ücret;sözleşmenin ana-kurucu unsurlarından biridir.Aylık ücreti dışında başkaca gelirinin olmadığı kabül edilen işcinin işverenden ilk ve en önemli alacağı ücrettir.
Ancak,bu noktada verilmiş taahhüt,veya sözleşme de ücret artışı yapılacağına dair bir hüküm,yahut yazılı olmasa da öteden beridir işyeri uygulaması haline gelen bir durum yok ve işcinin olaya ilişkin başkaca haklılığını gösterir hususlar da bulunmuyor ise bu olayın sonucu işci tarafından haksız fesih olacaktır.

Merhabalar,
İşyerimizde ücretlere yapılacak bir zam var hatta yapılmış ama yöneticimizden başka hiç kimse ne olduğunu bilmiyor, sonuçta 3 ayın farkının da yatması gerekmektedir, fakat elemanlarda birisi benim maaşım ne oldu deyip durmaktaydı ve sonun şöyle bir dilekçe yazarak iş hakdini haklı nedenlerle fesh ettiğini ve çıkış işlemlerimin yapılması gerektiğini söylüyor, dilekçenin içereiğinde yapılan zammın 3 aydır yatmadığını bu nedenlehaklı nedenle istifa ettiğini bildiriyor imdi bu elemanın durumu ne olacak haklı mı?hasız mı? buyrun yorumlara

Zammın yapılmış olduğu ilan edilmişse (zam miktarı belitlilmemiş olsa bile)
işçi açısından haklı fesih sebebi olabilir bence.
Ücret arttırılmış ama , arttırılmış ücret tam olarak ödenmemiş olmaz mı bu durumda? ( üstelik te süreklilik arzeder olmuş bu eksik ödeme bir kaç ay boyunca)

Merhabalar,
İşyerimizde ücretlere yapılacak bir zam var hatta yapılmış ama yöneticimizden başka hiç kimse ne olduğunu bilmiyor, sonuçta 3 ayın farkının da yatması gerekmektedir,

Yukarıdaki genel değerleme yaptığım iletimden sonra olay üzerinden ayrıntıya girdiğimizde;
Bu durum belirttiğim hususlar çerçevesinde olması-yapılması gereken "ücret artışı"konusu mu,yoksa belirttiğim hususlar dışında gerçekleşen-gerçekleşecek bir durum mu (yani sn.aday adayı "gerekmektedir"ifadesi kullanıyor,bu ifade dediğim hususların sonucu mu, yoksa bunların dışında, tamamen işverenin takdirine bağlı olarak alınan bir karar var da bu kararın sonucu mu)?
a-Şayet dediğim hususların sonucu zaten olması-yapılması gereken bir zam konusu var ve halen 3 aydır da ödenmemiş ise işci haklı,
b-Yok böyle değil,belirttiğim hususlar dışında,herhangi bir sebebe-gerekçeye bağlı olmayan harici-istisnai(yani işverenin takdirine bağlı olarak)yapılan-yapılacak bir durum ise işci haksız
c-Sn.Keremcem beyin ifadelerini de değerlendirirken,bu noktada sanırım biraz daha ilave bilgiye de ihtiyacımız var gibi..

İşçi bu zammı biliyorsa, zam ilan edilmiş veya kendisine bildirilmiş demektir diye düşündüm ben

İleti sahibinin ifadesinden anlaşılan ilan edilmiş değil,yönetici(işveren vekili)den başkası da ne olduğunu bilmiyor ama ileti sahibi konumu icabı "zam"olayının(kararın alınmış) olduğunu biliyor, durum bu aşamada (henüz ilan edilmemiş-açıklanmamış) iken cevap arıyor.
Yine yukarıda belirttiğim 2 hususu(a ve b şıklarını)şimdilik dikkate almak gerekir diye düşünüyorum.
(İleti sahibi başkaca açıklama yapmıyor yada gerek duymuyor ama "elemanlardan birisi" böylesi bir durumu önceden bilemez,hal böyle olunca kanaatim odur ki,bu zam olayı yazılı bir hüküm gereği olsa da,olmasa da öteden beridir uygulanagelen bir durum idi,böyle ise ilana da gerek yok,çalışanımızın sanırım iş ve işyerinden kaynaklı yada haricen-özel bir takım sorunları var olabilir,zam yapılmasının gerektiğini de biliyordu, bu nedenle ( bu fırsatı ganimet bilerek)bu yolu tercih etmiş olmalı !.. )