İşçi İlişik Kesme ?

FNDŞAHİN

Katkı Sunan Üye
Sayın Forum Üyeleri,
Çok kafamı rahatsız eden bir konuyu sormak isterim...
İşletmemizde iş çıkışı yapılan personellerin bazı bölümlerden çıkışı için imza alması gerekmekte.
Fakat muhasebe müdürü her seferinde son imzayı ben atarım diye ortalığı ayağa kaldırıyor. Bu durumla ilgili uygulaması olanlar ve bilenler varsa bana fikir verebilirmi ?
Saygılarımla.

Ynt: İşçi İlişik Kesme ?

Muhasebe müdürü, personel sorumlusunun üstünde mi pozisyon olarak?

Muhasebe Müdürü kapris yapıyor gibi görünüyor.
Yazınızdan çıkarım yaptığım kadarıyla muhasebeye çıkış evraklarını göndermenizin nedeni avans ya da kesinti durumunu öğrenmek. Dolayısıyla siz bu bilgiyi almadan i.k. çıkış sürecini noktalayamazsınız. Bu nedenle silsile olarak muhasebe müdürünün daha önce imzalaması gerekir. Amacınız avans, kesinti, ödeme durumunu öğrenmekse bu geçerlidir.

Bende tamamen kapris olduğunu düşünüyorum ama yinede emin olmak istiyorum sizler uygulamayı nasıl yapıyorsunuz.
Adam diyorki bütün müdürlerden imzayı al en son bana gel, personellere bir postada fırça atıp yolluyor. Eskiden önemsemiyordum ama artık sinirlerim bozulmaya başladı. Herif kendini tatmin ediyor. personeller zaten işten ayrılıyor birde o herifin kaprisleriyle uğraşıyorlar. Emin olmak için sizlere sorayım dedim. Zaten avans takibini yapıyoruz. Hakkında cari olacaksada araştırmasını yapıyoruz.
Fikirlerinizi rica ediyorum. Emin olayım ki yarın adama karşısına dikilecem ne senin derdin diye.
Sonra özür dilemek zorunda kalmayayım :)
Saygılarımla.

keremcem ' Alıntı:
Muhasebe müdürü, personel sorumlusunun üstünde mi pozisyon olarak?
Sayın keremcem,
İkiside departman müdürü tabiki. Fakat muhasebe müdürü stratejik olarak heryerde biraz daha fazla ilgi görüyor. Ama biz insan kaynakları olarak görev yapıyoruz ve bütün personel işleriyle sadece biz ilgileniyoruz.
Adam sadece yeni müdür oldu ve kasıntı yapıyor.
Saygılarımla.

Ben olsaydım :)
Ayrılan personelle ilgili işlemler prosedürü hazırlar, o prosedürde yapılması gereken işlemleri, bilgi-onay-aklama alınması gereken birimleri listeler, listenin en tepesindeki çalışanın bağlı olduğu departman sorumlusundan sonra muhasebe bölümü sorumlusunu yazar hemen altına (illa ki vardır) depo bölümünün adını yazardım ve bu prosedürün onaylanıp, yayınlanması için üst yönetimi ikna etme yolunu seçerdim :D

Zaten prosedürümüzde öyle bu sadece adamın ego su :)