fonradar

İşçi Maaşı

Üyelik
17 Şub 2009
Mesajlar
2
değerli arkadaşlar bu üçüncü sınıf olan benimgibi işçiler ölmeyecek kadar olan maaşı ayın kaçında hak eder. işveren bunu ne zamana kadar vermek zorundadır. kendlleri 14 ü akşamı matikten çekiyorlar.bir kamu işçisi olarak işveren maaşı nezaman vermeli. vermezse ne yapabiliriz. yapabileceğimiz bir şey varmı. şu an kurumumuzda sendikada yok. halimiz ne olacak saygılarımla.selam ve dua ile
 
Ynt: İşçi Maaşı

işveren işçi maaşlarını hakedilişini takip eden ayın 20 sine kadar ödenek zorundadır.ödemek yapmaz ise bu işçi açısından işçi sözleşmesini haklı fesih hakkı doğurur.burdan da işçi kıdem-ihbar gibi tazminatını yasal yollarla alabilir.tabi burda ülkenin içinde bulunduğu durumu,işverenin niyetini gözönüne alarak hareket ediniz.bazı ödemelerde gecikmeler olacaktır.ama kasıt yoksa...
 
Ynt: İşçi Maaşı

1 aylık çalışma süresi sonunda çalışan ücret almayı hak eder.
Her ay ücret ödemesinin yapıldığı tarihleri 20 gün aşması durumunda,çalışan iş görmekten kaçınma hakkına sahiptir.Yani işyerine gider,iş elbiselerini giyer,görev yapacağı yerde hazır bulunur ama işini yapmaktan kaçınabilir ücreti ödeninceye kadar.
Bu gecikmeler çok uzun süreli oluyorsa, sürekli gecikmeler oluyor alışkanlık haline getirilmiş ise, çalışan ücretlerin tam ve zamanında ödenmemesi nedeniyle sözleşmeyi sona erdirip, varsa kıdem tazminatına hak kazanabilir.Kendini 3.sınıf olarak gören birinin başkalarınca önemsenmemesi de normaldir bence.
Siz kendinizi 1.sınıf göreceksiniz ki,karşı taraf size, kendinize biçtiğiniz değeri verecek.
 
Ynt: İşçi Maaşı

Arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmışlar.

Ama ben şu konuda sabır ve düşünce bekliyorum
kaç çocuğunuz var, eviniz kiramı bilmiyorum tabiki şikayetlerinizde haklısınız ama lütfen kendinizin şu anda işsiz olduğunuzu düşünmenizi istiyorum hiç olmazsa karnımız doyuyo demi çokk şükür çokk şükür..
 

Benzer konular

Üst