fonradar

İşçi Ücret ve Giderleri Yazılmayabilir mi?

Kerem21

Katkı Sunan Üye
Üyelik
8 Haz 2005
Mesajlar
260
Merhaba,

Bir mükellef, yeğenleri ve amcası da dahil, 11 kişiyi, çalışmadıkları halde sigortalatmış. Ücret ödemeleri hep banka üzerinden yapılmış... Ancak cirosu; ücretler ve sgk primlerini karşılamaktan bile uzak. Banka ekstresinde ödenmiş, haliyle 331'i çalıştırıp ödenmiş gösterdik. Ancak bu kez de satışlardan daha fazla gider görünüyor.

-Geçici ve Kurumlar vergisi döneminde işçi ücret ve giderlerini göstermezsem bir sorun teşkil eder mi?
-Göstermek zorunda kalırsam mecburen yüksek bir zarar çıkacak. Bunu kara çevirmenin bir yolu yok mu?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: İşçi Ücret ve Giderleri Yazılmayabilir mi?

İşçi ücret ve giderlerini defterde göstermek zorundasınız. Defter kayıt ve belgelerinde görünmeyenlerin sigortalılıkları paravan olarak görüleceğinden iptal edilir.
 
Ynt: İşçi Ücret ve Giderleri Yazılmayabilir mi?

Teşekkürler. Peki sizce giderleri kanunen kabul edilmeyen saymamda bir sakınca olur mu? Giderler satışların çok çok üstünde çünkü.
 
Ynt: İşçi Ücret ve Giderleri Yazılmayabilir mi?

Bu giderler gerçekten Gelir Vergisi Kanunu tarafından Kabul edilmeyen giderler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla enazından ileride herhangi bir vergi incelemesi esnasında Cezalığ vergi ödememek için vergi matrahının oluşmasında Bu giderleri K.K.E.Gider olarak işlemeniz gerekmektedir.
 
Ynt: İşçi Ücret ve Giderleri Yazılmayabilir mi?

Evet. Toplam 8 tane meslek mensubu üstatla görüştük, hepsi de KKEG saymanın en doğrusu olacağını söylediler. İleride SGK incelemesi olabilir endişesi ile yıl sonuna kadar 770'li grupta, giderleri 690 hesabına devretmeden önce de KKEG saymaya karar verdik. İnşallah denetmenlerce bu fazla giderler kayıtdışı, SGK müfettişlerince de paravan sigortalı sayılmazlar. Sayın Memet Orhan ve TURKO, ikinize de ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
 
Üst