iyi çalışmalar ben denizli'de muhasebeciyim. Müteahhit olan mükellefim belediyeden pazaryeri ihalesi aldı. yapılacak olan inşaat üç katlı ve toplam 25855 m2 inşaat ruhsatı var. müşterim ve belediye arasında yapılan sözleşmede ihale bedeli 3.455.000,00 YTL. S.S.K.'ya bu inşaat ile ilgili işçilik primlerini ödeyeceğiz. Yalnız benim aklıma takılan, bu işçilik primlerinin hesabında ihale bedeli olan 3.455.000,00 YTL ' yimi yoksa S.S.K. nun belirlediği m2 birim fiyatları üzerinden inşaat ruhsatındaki m2 hesabınımı kullanacağız. Eğerki inşaat ruhsatındaki m2 hesabını kullanırsak inşaatın maliyeti 9.866.000,00 YTL civarı çıkmakta olup, her iki matrah arasında 250.000,00 YTL civarı prim farkı olmakta. Denizli Sigorta İl Müdürlüğü primleri inşaatı ruhsatı üzerinden tahsil ederim demekte, ancak İzmir Sigorta Denetim Baş Müfettişliği müfettişlerinden bir müfettiş, kamu ihalesi ne olursa olsun ihale bedeli üzerinden hesaplanır demekte. Sizin fikriniz nedir. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla,