fonradar

İşçinin işten ayrılmak istemesi ve haklarını talep etmesi

Üyelik
28 Mar 2010
Mesajlar
4
Merhaba ,

Firmamızda idari personelde 1 yıldır (henüz doldurdu ve bu kararını bildirdi;) çalışan bir kişi kendisini psikolojik olarak iyi hissetmediğini ve yaptığı iş için yeterli kişi olmadığını belirterek işten ayrılmak istediğini sözlü olarak bize ifade etti.Tek istediğinin tüm tazminat haklarının kendisine ödenmesini istediğini ve işsizlik sigortasından faydalanmak istediğini belirtti.Biz kendisine işten ayrılmak isteyen kişinin bu haklarından vazgeçmiş olacağını belirttik.
Yalnız kendisi haklarını almazsa işten ayrılmayacağını belirtti.
Benişm sorum şu : Biz bu şahsa haklarınhı zaten veremeyiz ancak ibranamesini imzalatıp , tüm haklarından vazgeçtiğini gösteren bir dilekçe yazarsa , biz işsizlik sigorrtasından faydalanması için bir düzenleme yapabiliyor muyuz?
Sonuçta firmamızın kendi ayrılmak isteğinde bulunmuş birine tazminat vs gibi bir hak veremeyeceğini biliyorum ancak işsiszlik parasını bu durumda alabilme şansı var mıdır ?

Şimdiden teşekkürler.
 
Ynt: İşçinin işten ayrılmak istemesi ve haklarını talep etmesi

yani bu sizin aranızda yapılan bi anlaşma olur , yapılabilir bence tabi ama bu biraz kanun dışı olduğu için sadece sizin aranızda kalırsa iyi olur.... sonuçta yanlış beyanda bulunmuş olacaksınız , işten kendi çıkan kişiyi siz çıkarmış gibi gösteriyorsunuz her ne kadar bu çalışanın çıkarı içinde olsa.
 
Ynt: İşçinin işten ayrılmak istemesi ve haklarını talep etmesi

Hayır ben de bunu soruyorum.
bunun kanunda belirtilen bir madde ile alakası yoktur değil mi ?
Açıkçası bu tür bir anlaşma söz konusu dahi olamaz.
 
Ynt: İşçinin işten ayrılmak istemesi ve haklarını talep etmesi

İşçi nin çıkış sebebi ya
işveren çıkarmalı yada
işçi haklı nedenle işten ayrılmalıdır
bu durumda her ikiside olmuyor
ancak siz çıkarmış gibi gösterirseniz işçinin kıdem veya ihbar isteme hakkı olur ki 10 kişi üzeri işçi varsa bu bedellerinde bankadan yatma mecburiyeti ver ban aldım deme ile olmaz
 
Üst