fonradar

İşe Devam Etmeyen Çalışanın Çıkış Kodu Ne Olmalıdır?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,485
Konum
istanbul
10 gün önce işe gelen personel ilk 3 gün işe gelmiş ancak sonradan işe devam etmemiş ve ulaşamıyoruz
Bu işçinin çıkış kodu ne olmalıdır? "Devamsızlık" nedeniyle işten çıkış sebebi eklendi mi? Yoksa "İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih " sebebi ile mi çıkış yapılmalıdır? Devamsızlık sebebi ile çıkış yok mudur? Kolay gelsin
 
Haziran 2020 de 26 nolu kod Devamsızlık nedeniyle fesih olarak değiştirilmişti ama geçen ay 26 kodu tekrar Disiplin Kurulu kararıyla fesih olarak değiştirildi. Yani gene 29 kodunu seçmeniz gerekir ama devamsızlık nedeniyle sözleşmeyi feshedecekseniz fesihten önce durumu işçiye noter ihtarıyla bildirip örneğin 3 gün içinde geçerli sebebi varsa bildirmesini aksi halde sözleşmesinin feshedileceğini bildirmelisiniz. Aksi halde ihbar tazminatı- kötü niyet tazminatı gibi geri dönüşlerle karşılaşabilirsiniz.
 
10 günlük bir personelin çok büyük sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Personelin işe gelmediğine dair 3 günlük ayrı ayrı tutanaklar hazırlayıp tutanak altına alın. En az 3 kişi imzalasın tutanağı.

Eğer işim garanti olsun diyorsanız noterden ihtarname çekin. Barkod koduyla gönderiyi sorgulayın. Personel gönderiyi teslim aldıktan 2 gün sonra personelin çıkışını yapabilirsiniz.
 
Üst