Ynt: İşe Dönüş Davası.?
öncelikle Merhabalar;
hemen konuya girmek istiyorum, yaklaşık 2yıldır tesis hiz. veren teşeron bir firmada temizlik hiz. şefi olarak çalışmaktayım örneğin bir alış veriş mermezinin temizlik işleri ihale yoluyla alınıyor ve bizıler çalışıyoruz,en son çalıştığım projede sözleşmemiz bitti ve hizmet verdiğimiz kurum daha düşük bir fiyat veren firma ile çalışmaya başladı dolayısı ile oradaki işimiz bitti,bağlı olduğum şirket beni herhangi bir projeye yönlendirmek yerine brütümde diğer projede çalışan şeflere oranla daha yüksek olduğu için kar marjı düştüğünden dolayı ihbar süremi çalıştırtmadan,ihbar süresi ücretini ve kıdem tazminatımı vererek,kadro azaltımı gerekçesi ile iş akdimi fes etti.
şuan işletme öğrencisiyimokulum bittikten sonra askere gitmeyi planlıyorum önümde 1 yıllık bir süre var askerlik sorunumdan dolayı,yaterli yetiye sahip olmama rağmen yeni bir iş bulamıyorum. ve eski iş yerime işe geri dönüş davası açmak istiyorum,
-askerlik durumumdan dolayı iş bulamamam mahkemede maduriyet olarak sunula bilirmi
-iş yerindeki penformans değerlendirmelerim oldukça yüksek yönetini imzalı bunlar delil olarak sunula bilirmi
-fesih gerekçesi kadro azaltımı olmasına rağmen,internetdeki sitelerde benim eski çalıştığım pozisyon için personel arayışı içinde olması fesihi geçersiz kılabilirmi
-diğer benim gibi aynı posizyonda çalışan şeflere göre eğitim düzeyim oldukça yüksek,hatta merkezdeki bir çok yöneticiden daha iyi eğitime sahibim 2.üniversitemi okuyorum iyi bir yabancı dilim var tüm bunlarla şirket içinde başka bir pozisyonada yönlendirme talebinde bulunulamazmı?
- dava süresi en fazla ne kadar sürebilir,bu süre boyunca çalışmadığım aylardaki ücretlerimi alabilecekmiyim? ve davayı kazanma olasılığim nedir?
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler