fonradar

işe geç kalması

Üyelik
23 Mar 2006
Mesajlar
39
meraba çalışan personelimiz işe geç gelmesi ve imza atmaması durumun cezai işlem uygulayabilirmiyiz bunun sınırlaması varmı ayrıntılı bilgi kaynak göstererek açıklayabilirseniz teşekkürler
 
Sayın ferit;
Çalışan personelin işe geç gelmesi ve imza atmaması durumunda tutanakla tespit yapınız,ayrıca noterden ihtar cekiniz, bu uyarılara rağmen Bu tutumunu sürdürürse işveren tarafından fesih sebebi sayılır...
 
Merhaba,

Kişinin işe geç geldiği süreleri içeren bir uyarı yazısı yazınız ve personele bir nüshasını vererek, sizde kalan nüshasına imza alınız. Eğer imza atmıyorsa, noterden ihtar çekebilirsiniz.

Burada önemli olan, ne kadar saat veya kaç kere geç kalmış olduğu değildir. Niçin geç kaldığıdır. Yani eğer personeliniz servis, güzergah, hastalık vb. sebeplerden geç kalıyor olabilir. Siz bu geç gelmeleri örneğin ay içerisinde 3-4 sefer tekrarlandığında, personele bir iç yazışma yazıp, bunun nedeni sorabilirsiniz. Size geçerli bir neden sunar ise bence bu problemin çözümüne odaklanmalısınız, personeli işten çıkartmaya değil. Ancak geçerli bir neden sunmadığı takdirde o zaman yasal işlem başlatılan bir ihtar ile kendisini son kez uyarırsınız ve bir daha işe geç kalmamasını talep edersiniz. Bu talebiniz gerçekleşmediği takdirde işten çıkış işlemlerini yapabilirsiniz.

Kolay Gelsin.
 
olayla ilgili tutanak tutun ve savunmasını isteyin. daha sonraları aynı işlemi tekrarlarsa madde 18 davranış nedeniyle iş aktini fesih edebilirsiniz bununla ilgili yargıtay kararlarıda mevcuttur.
 

Benzer konular

Üst