İşe Giriş Bildirgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 0968218
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar merhaba mali müşavirlik stajı yapmaktayım işe giriş tarihim 01.03.2013 eğer işe giriş tarihim 01.02.2013 olsa idi sınava 4 ay önce girebiliyorum. bu durumda bende işe giriş bildirge mi 1 ay önce vermek istiyorum bunun bana ne kadar lık bir cezası olur. kendim karşılayacağım.

Süresinde bildirilmeyen işe giriş bildirgeleri için 1 asgari ücret tutarında ceza uygulanır. Ancak sizin girişiniz yapılmış zamanında, bildirge tarihinin değiştirilmesi için 01.02.2013 tarihinden beri işletmede çalıştığınızın ispatı gerekir, bu durumda iş veren açısında ciddi sıkıntı yaratır.

O dönem ki asgari ücret üzerinden 1 asgari ücret tutarında ceza çıkar işe giriş bildirgesinden dolayı.Ayrıca şubat/2013 dönemi için ek bildirge verilecek kuruma elden.Bu bildirge içinde ek belge niteliğinde olduğundan dolayı asgari ücretin 8 de 1 i oranında ceza çıkacak.Asıl belge niteliğinde olsa 5 te 1 i olurdu.Tabi şubat/2013 dönemi içinde prim çıkacak onunda ödenmesi gerekecek.Kaba taslak bi hesapla 1500 - 2000 arası bir ödeme olur.

Tabii 3 aydan daha eski bir zaman için verileceği için sgk incelemeye sevk edecektir. İnceleme sonucu işleminizin yapılıp yapılamayacağı karara bağlanacaktır.