personel maaş programı

İşe Giriş Bildirgesinde Tarih Yanlışlığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ugur_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ugur_35

Katkı Sunan Üye
İyi akşamlar,
işe giriş bildirgesini ssk ya verdik fakat baktık 17/03/2005 tarihinde başlayan sigortalının işe girişini sehven 17/02/2005 olarak yazmışız. aslında bunu yazanda stajyer arkadaş. aynı gün farkettik ve hem işverenin ağzından bir dilekçe hemde işçinin matbu işçinin kendi kendini ihbar ettiği formu ssk ya vermemize ragmen 488,70 ytl ipc ye muhatap olduk. ssk ya bir dilekçe daha yazıp durumu düzeltmelerinimi yoksa mahkemeye dava açmamızımı önerirsiniz sayın üstadlarım, daha önce başına böyle bir olay gelenler varrsa yol gösterirlerse sevinirm
izmirden saygılarımla,

sevgili uğur
uzun bir zaman oldu yorumlarınızı sorularınızı göremiyoruz bu konu hakkında daha önce forumda tartışmaya açmıştım aynı olayı yaşadım ve bu olayda sizi kurtaracak tek belge ek:1 belgesidir. eğer takip eden ayın 15.ine kadar bakanlığa ve bölge müdfürlüğüne göndermişseniz bu cezadan kurtulursunuz
sevgili uğur ceza tebliğ edilmeyene kadar verdiğiniz dilekçeler bir anlam ifade etmiyor bu tür konular komisyondan görüşülüp ceza tebliğ edildikten sonra dilekçeniz dikkate alınır.
prosedür şöyledir:
1. size tebliğ edilen idari para cezasının tarih ve sayı numarasını belirterek işe girişin sehven beyan edildiğini ifade eden bir dilekçe,
2.işe giriş bildirgesi fotokopisi,
3.ek:1
4.ücret bordrosu,
5. personelin el yazısı ile yazılmış dilekçe
söylediğim gibi bu tür olaylarda ek:1.lerin büyük bir önemi bulunuyor yasal süresinde vermemişseniz hiç uğraşmayın
saygılarımla

erkan bey merhaba, öncelikle nasılsınız,
haklısınız uzun bir zamandır foruma giremiyorum, nedeni ise işlerin bu ara bayağı yoğun bir iş temposunda olması , ama yine gece geç saatlerde de olsa siteye girip yorumları okuyorum.

erkan bey vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim, aynı sizin izlemiş olduğunuz yolu izleyeceğim, bakalım izmir ssk dan nasıl bir sonuç çıkacak. tabii olumlu yada olumsuz burdan sizi bilgilendiririm.
saygılarımla,

selamlar

bu tür durumlarda işçinin verdiği işçi bildirim formunu da gözden ırak etmemekde fayda var

stajer heerdeem

saygıyla

Bende buna benzer bir soru sormak istiyorum.

Sözleşmeli öğretmen çalıştıran devlet okulunun İlgili SSK Müdürlüğünde işyeri tescili 5-7 yıl önce yaptırılmış. Ayrıca okulda çalıştırılan hizmetli içinde okul aile birliğinin işyeri tescili yaptırılmıştır.

Sözleşmeli öğretmenin girişi yapılırken okul müdürlüğüne yapılacağı yerde okul aile birliğine girişi yapılmış. (İşe giriş bildirgesi internetten gönderilmiş.)

İlgili SSK Müdürlüğüne yanlışlığın yapıldığına dair bir dilekçe yazılmış fakat sigorta müdürlüğü kabul etmemiş ve idari para cezasını kesmiştir. SSK Müdürlüğü nün yapmış olduğu işlem doğru mudur?

Ynt: İşe Giriş Bildirgesinde Tarih Yanlışlığı

SS Kanunu 9.maddeye göre işçinin bildirim ve işe başlama tarihini aynı gün olarak vermişiz, durumu aynı gününün akşamı farkettik ek40.maddeye göre posta yolu ile düzeltilmiş şekilde tekrar gönderdik, büyük olasılık İPC ce ile karşılaşacaz, cezanın tebliğinden sonra izleyebileceğimiz
Erkan AKTÜRK' Alıntı:
prosedür şöyledir:
1. size tebliğ edilen idari para cezasının tarih ve sayı numarasını belirterek işe girişin sehven beyan edildiğini ifade eden bir dilekçe,
2.işe giriş bildirgesi fotokopisi,
3.ek:1
4.ücret bordrosu,
5. personelin el yazısı ile yazılmış dilekçe
söylediğim gibi bu tür olaylarda ek:1.lerin büyük bir önemi bulunuyor yasal süresinde vermemişseniz hiç uğraşmayın
saygılarımla
alıntı yaptığım prosedür harici bir prosedür varmı, yorum ve görüşlerinizi bekliyorum.

Ynt: İşe Giriş Bildirgesinde Tarih Yanlışlığı

SSK İşe giriş bildirgesindeki yanlışlığı aynı gün itibariyle dilekçe ile müracaat edildiği takdirde İdari para cezası kesilmeden düzeltilmesi yapılıyor daha 2 hafta önce yaptık.

Ama daha sonradan farkedildiyse İdari para cezası kesilip tebliğ edilmesini bekleyin ve gerekli açıklamaları içeren bir dilekçe, ssk'lının ağzından yazılmış bir dilekçe ve işe giriş bildirge fotokopisiyle itiraz talebinde bulunun ve komisyonda değerlendirilmesini isteyin. Birde sizin haklılığınızı ispatlayacak (varsa) bütün resmi evrakları dilekçe ekinde sunmayıda ihmal etmeyin.

İyi çalışmalar
Mustafa ÖZİLİK