İşe Giriş Bildirimi Hk.

canan

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Haz 2005
Mesajlar
145
Bana şikayet üzerine 02.01.2006 tarihinde ssk müfettişi geldi tutanak da işinin girişini 02.01.2006 tarih yazdı.Bende 02.01.2006 giriş yaptım. Aynı gün yani şimdi hafta başı yalnış hatırlamıyorsam pazartesi aynı gün yapabiliyorsun.Böyle bir şey varmı artı müfettiş birde ssk aylık bildirge ilgili dönem asılmamamıştır. diye işaretlemiş burdan bir ceza varmı?
dört aylıkda kalkmıştı
 
evvela geçmiş olsun

inşaat firmalarında SADECE AYNI GÜN İÇİNDE GİRİŞ YAPILABİLİR BUNUN DIŞINDA İSE İLK İŞE BAŞLAMALARDA İŞE BAŞLAMA FORMU ÜZERİNE YAZILAN KİŞİ SAYISINCA(BU KİŞİ SAYISI ALTINDA OLUR ÜSTÜNDE ASLA OLMAZ) İŞE BAŞLAMA TARİHİNDEN GİRİŞ YAPILABİLİR.

SİZİN DURUMUNUZA BAKINCA EĞER İNŞAAT İŞİ YAPIYORSANIZ PROBLEM YOK OLSADA İPTALİNİ İSTERSİNİZ YOK DEĞİLSE İPC GELİR.

İŞYERİNE 4 AYLIKLAR ASILIRDI EVVELİNDE AMA ŞİMDİ AYLIK BİLDİRGELERDE PERSONEL DÖKÜMÜNÜN OLDUĞU SAYFA ASILIYOR.4 AYLIK NİYETİNE :) ASILMADIĞI İÇİNDE CEZA VAR AMA SİZE KESİLİRMİ O MÜFETTİŞİN İNSİYATİFİNDE.

KOLAY GELSİN
 
eğer tutanakta işaretledi ise aylık bildirge asılmamış die o zaman ceza gelir. yanılmıyorsam asgari ücret taban ücreti 531,00YTL yani. Durumunuza üzüldüm. hangi il acaba?
 
DEVAMI

bilmiyom bu pazartesi olayında eminmisiniz ben bir yerde okudum diye düşünüyom programımın çalışmıyor.il bursa yok akşama gidecez müfettişe konuşmaya aylık bildirge masanın üzerinde yani elinde görmüş 11 ayın bildirgesini hadi onu geçtik 11 ay son bu gün duvara asmak mecburiyetimiz var yani 10 ay duvarda elinde olmalı eline çıkarıp verdik görmediğimizden oda sağolsun asılmamış diye işaretlemiş. Dediğiniz gibi geçmiş olsun tutakda oynama yapmazlar ama şansımızı deneyelim bakalım. Dösrt aylık konusunda kalktı diye hadırlıyorum onla ilgili bir ceza artık kesilmiyor
vermemin cezası var sadece benim hatırladığım emin olarak ifadelerinizi
kullanırsanız sevinirim.kolay gelsin
 
Sayın Canan hanım,

Doğru okumuşsunuz fakat eksik okumuşsunuz. Meslekdaşımında söylediği gibi dosya açılışını yeni yaptıysanız girişleri bir ay içinde, inşşat firmasıysa aynı gün yapabilirsiniz. İlgili kanun maddesini aşağıya kopyalıyorum.

506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "işçi çalıştırmaya başlayacağı tarihten önce" ibaresi, " en geç sigortalı çalıştırmaya başladığı tarihte" şeklinde değiştirilmiş..."

Bunun için hangi sigorta bölge müdürlüğü alanına girdiğinizi bilmeniz gerekmektedir.

* Eğer ilk defa işyeri sicil numarası alıyorsanız: İşyeri sicil numarasını aldıktan sonra işçi girişlerinizi otuz gün içerisinde ilgili sigorta bölge müdürlüğüne vermeniz gerekmektedir.

* Daha önceden işyeri sicil numaranız varsa: İşçi girişleriinizi (ilk/tekrar bildirgesi) bir gün önceden ilgili ssk bölge müdürlüğüne vermelisiniz.
 
bakın değişen ibarede sigortaya çalışmaya başladığı ibaresi
"MADDE 26.- 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "işçi çalıştırmaya başlayacağı tarihten önce" ibaresi, " en geç sigortalı çalıştırmaya başladığı tarihte" şeklinde değiştirilmiş..."
yani ben burdan yani ben bu gün işe girişi verdim 02.01.2006 da ceza yazmaz diye düşünüyom.
 

Benzer konular

Üst