İşe giriş ile ilgili.

Merhabalar,

Ben işe giriş işlemi ile ilgili bir hata yaptım da nasıl düzeltebilirim sormak istedim.

Şimdi,

A ve B olmak üzere 2 firma var Personel 2013-12 aydan itibaren A firmasında görev alacak ve işe girişinin de A firmasına yapılması gerekirken ben bu işe girişi B firmasına yapmışım.

Personelin aylık SGK bildirgesi de A firmasında düzenli olarak verildi.

Personel 2014-05 Döneminde işten ayrıldı ve ben işe girişini A firmasında bulamayınca bu durumu farkettim ve çıkışı Bugün B firmasından yaptım.

Bununla ilgili nasıl bir düzeltme yapabilirim.Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

sgk il müdürlüğü ne dilekçe verilip kişiye göre iptal bildirgesiyle yapılıp diğer firmaya kişiye göre bildirge verilecek
daha sonra yoklama memurları inceleme yapabilirler

İki yol var;
Yasal yol a firması için, ilgili ayda giriş bildirgesi aylık bildirgelere ek bildirge ve işten çıkış bildirimi, b firması için aylık bildirgeler için iptal işe giriş ve çıkış bildirimlerinin iptali yapılmalıdır. Bu işlem sonucu ipc kesilecek ve en azından (yararlanılıyorsa) 5 puan indirim teşvikinden olunacak ayrıca geç ödenen primler için gecikme ödenecek.
Yasal olmayan yol hiçbirşey yapmamaktır.

Tekrar merhaba,

İşyerlerinin bağlı bulunduğu Sosyal güvenlik merkezini arayıp durumu izah ettim normalde işe girişin yapılması gereken firma tarafından bir dilekçe ile sigortalı tescil servisine sehven yanlışlık yaptığınızı belirterek başvurun düzeltilir dedi.Herhangi bir cezai yaptırımı da olmadığını söyledi.

Yanlış girilen ve girilmeyen işyerleri aynı merkeze bağlı olması sebebiyle sadece dosya numarası aktarılır diye ekledi.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Selamlar,

Bende daha önce 3 işletmeli bir otelde iş başı yapmış idim, bir personelin girişi yardımcı şirkete giriş yapılarak, sgk sı ana şirketten bildirilmiş, ödemeleride bu şekilde olmuştu, sezon sonu iş bitimi çıkışı yapılacağı zaman farketmiştik. sonuç içitibariyle giriş çıkış ve sgk bldirimleri yapıldığı kanısıyla hiç bir ikaz ve uyarı gelmedi, Bence hiç farketmemişsiniz gibi davranın eğer sgk incelemesi olursa o zaman çözüm yolları arayın.