personel maaş programı

İşe giriş meslek kodu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan veli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

veli

Katkı Sunan Üye
Merhaba arkadaşlar;

Halı alım satımı(perakende) işi yapan bir mükellef işyerine satış elamanı aldı .. işe girişini yapacağım meslek kodunu 1 saattir arıyorum bulamadım halı satış elamanı yada ona yakın bir meslek kodu yok daha önce bu meslek girişi yapan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi

Ynt: işe giriş meslek kodu

Sayın NİSANLI 4064 nolu kodu bulamadım kodla birlikte meslek adınıda tam olarak yazabilirmisiniz

Ynt: İşe giriş meslek kodu

satıcı (perakende) daha uygun olmaz mı

satıcı (perakende ticaret) işyerine alınan tüm satış elemanları için kullanılır.

g705 ' Alıntı:
satıcı (perakende ticaret) işyerine alınan tüm satış elemanları için kullanılır.

Sayın g705 bana en uygun o geldi sonuçta halı satış elamanı, satış elamanı (perakende tic.) diye bir kod yok ..

Sayın NİSANLI nın önerdiği meslek kodu da yazılabilir fakat tanıtım biraz uzak kaldı ..

ilginize teşekkürler

Bende tüm satış elemanları için 4064- Satış Elemanı (Tanıtım) kullanıyorum.

Sizin dediğiniz de olabilir ama perakende satış diyor. Eee toptan yapamaz mı yani yada yaparsa ?

Vardır elbet. Şahsen benim fikrim; satış elemanı. Piyasa adı bu...

NİSANLI ' Alıntı:
Vardır elbet. Şahsen benim fikrim; satış elemanı. Piyasa adı bu...

Aslına bakarsanız satış elmanı doğru meslek adı, fakat uzantısı toptan olan ve tanıtım olan var. Perakende satış elamanı diye bir meslek adı yok. O yuzden ben diğerini uygun gördüm.

Bakıyorsun satış elamanı diye bir meslek adı yazmışlar toptan diye belirtmişler perakande diye belirtmemiş ler bu bir eksiklik bence..

Neyse burda ki farklılık farklı düşüncelerden bakış açısından çokta önemi yok ...

Uzun zaman dır üye olduğum halde, son zamanlarda siteyi ziyaret edecek vakti bulamıyordum kendim de, bu bağlamda çok iyi oldu..

cevap veren herkese teşekkür ederim.