İşe Gitmeme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 190594
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İşe yeni başladım ancak ikinci gün izin almadan işe gitmedim şimdi be yapmam gerekiyo ve tekrar dan aynı yerde de çalışmak istemiyorum ne yapabilirim ?

Yani. Tabi doğrusu gidip yazılı bir satır istifa dilekçesi vermektir.
Haklısınız, doğrusu, gidip iki satırlık bir yazılı bildirimle ayrılmak,
ancak bu durumda ihbar süresi devreye girecek ve uyulmak zorunda kalınacak, ihbar süresine uyulmazsa işverenin ihbar tazminatı hakkı doğacak .
1 günlük bir çalışan için işveren bu yolu seçmez denebilirse de, işgüzar çok, ihbar tazminatı ödemen gerek , öde tazminatı bitsin iş diyebilecek.

O nedenle 1 günlük bir çalışma için böyle bir yol önermiştim.

Öncelikle belirteyim ki,Sn.Nizam bey ve Sn.Keremcem beylere katılıyorum.
Ek;
(sinek ufak ama bulantısı fazla olmuyor değil:))
İşci sirkilasyonun(giriş-çıkışların)yoğun olduğu işyerlerinde çok sık rastlanan bu durum,birinci halde işin aksaması,ikinci halde yapılması gerekenler açısından işverenleri(İK yı)sürekli rahatsız etmektedir.
Yukarıda belirtilenlere ilave olarak,ortada deneme süresi kaydı bulunan sözleşme var ise devamsızlık durumuna bakılmaksızın,sözleşmenin işci tarafından feshedilmiş olduğu da söylenebilir!ancak işcinin irade beyanı bulunmadığından,doğrudan buna hükmetmek de çok doğru olmasa gerek.sözleşmede deneme süresi kaydı yok ise, bu defa sözleşmenin işci tarafından deneme süresi içinde feshedilmiş olduğunu söyleyemeyiz.
Devamsızlık sebebi işci tarafından biliniyor(işi sevmedim,çalşanları sevmedim,ortamı beğenmedim,riskli,ulaşım çok zahmetli ve masraflı,işyerinin manzarası kötü,bahçesi yok,çayı bile iyi değil,yemeklerini beğenmedim,o usta-amir-şef ile çalışılmaz vs.vs.)olabilir ama işveren tarafından şimdilik muamma.(Ortada işci tarafından ayrılmasına/işe gelmeyeceğine dair,beyan olarak yazılı istifa veya haklı bir sebeb,yahut işveren tarafından kendisine bildirilmiş/tebliğ olunmuş farklı durum/bildirim de yok ama işci işe dün başladı,bugün itibariyle de gelmiyor)
Hikayeyi uzamak istemem(ne gerek var da denilebilir) ama bu durumda benim önceliğim özellikle sözleşme de deneme süresi kaydı yok ise(aslında varsa da işcinin beyanı olmadığı için netlik yok)devamsızlık nedeninin,usülüne uygun olarak araştırlması,sorulması ve sonucuna göre işlem yapılmasıdır(tabi sirkülasyonun çok fazla olduğu iş yerlerinde bu durumu yürütmek çok zor)

Benimde bir gün çalışıp işe gitmediğim olmuştu ne büyük sorun olmuştu dönemin muhasebe müdürü sürekli beni arıyordu imza için fakat gitmemiştim. şimdi onu hatırladım.