İşe iade davalarının sonuçları

Üyelik
21 Şub 2011
Mesajlar
66
işe iade davalarının sonuçları bir işçimiz belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi nedeni çıkışı yapılan işçi ile belirsiz süreli iş sözl işverencefeshini yaptığımız işçiler dava açtı davayaı kazandılar, yargıtaya gitti yargıtaydada kazandılar.yargıtay kararını tebliğ aldık, ve işçilerdende noterden işbaşı yapmalarına dair ihtarname geldi.İşe başlatılmaması halinde 1 yıllık ücret ve 4 aya kadar ücretlerinin ödenmesine karar verilmilştir.Şimdi İşveren olarak işçinin birinini işe başlatıcak ama diğerini işe başlatmayacak ne tür işlemle yapmamız gerekli, sgk, bölge çalışma, işkur yönünden neler yapmamız gerekli.
 
Ynt: İşe iade davalarının sonuçları

İşe başlayacak işçiye işe başlayacağı yeri noter veya iadeli taahhütlü şekilde tebliğ ediniz.(Size verilen süre içinde yapmaya dikkat ediniz) SSk girişini zaten yapıcaksınız.

İşe başlatmadığınız kişi için; işe başlatmadığınız için kişi veya avukatı tarafından size ihtar çekilerek işe iade etmediğiniz bu nedenle mahkemenin hüküm kıldığı tutarı belirtiği hesaplara yatırmanız için süre verir. Takiben tarafınıza tazminat davası açılacaktır.

Şimdilik bunlar görünüyor.
 
Ynt: İşe iade davalarının sonuçları

Mahkemenin ilk kararında işe almadığınız takdirde ödeyeceğiniz tazminat zaten yazılıdır. Mahkeme kararında yer alan tazminat tutarı işçinin en az 4 en çok 8 aylık giydirilmiş ücretine denktir. Ayrıca işçiyi işe alsın almasın işçiye 4 aylık ücreti kadar çalışmış gibi bir maaş ödenir.

İşe geri alınmayan işçi bu tutarlar için işvereni icraya verebilir.

Yeniden bir dava açması gerekmez.

İşçi işe alınmazsa ve şartları da var ise kıdem , ihbar ve kötüniyet tazminatlarını almak sonradan iş davası da açabilir. Ama işe iade tazminatı ile bu davanın ilgisi yoktur.
 
Ynt: İşe iade davalarının sonuçları

Ben çok farklı birşey mi yazdım?
 
Üst