İşe İade Davası Sonucu

NEZİH

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Şub 2008
Mesajlar
152
Merhaba,

İşe iade davası sonucunda 30.11.2015 tarihinde 04 kodundan çıkışını yaptığım personeli, gerekli yazışmalar sonucunda 27.05.2016 tarihi itibariyle işe başlatacağız.

Sgk kısmında nasıl bir süreç izlemem gerekiyor.

Yardımlarınızı rica ederim.
 
Son düzenleme:
Sgk ya bu durum ile ilgili ek vermeniz gerekiyor. ( 30.11.2015 tarihinden sonraki 4 ay için )
Ayrıca personelin 4 aylık ücreti de banka hesabına yatırılması gerekiyor.
Personeli işe başlatmamış olsaydınız eğer dava sonucunda karar verilen tazminatı tutarını ve çıkış sürecinde personele kıdem tazminatı, ihbar tazminatı , yıllık izin ödemeleri olmuş ise 30.11.2015 tarihinden sonraki 4 ayı da ilave ederek kıdem ve ihbar farklarını ayrıca 4 aylık süre içerisinde yeni bir yıllık izin hakedişi oluşuyorsa yıllık izin ödemelerini yapmanız gerekiyor.
Fakat sizin durumunuzda personel tekrar işe girdiği için personele ödenen tüm bu ödemelerin kendisinden geriye tahsil edilmesi gerekiyor. Eğer ödenen ücretleri ödeyemecek durumda ise de anlaşma yolu ile maaşından dönem dönem kesinti yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim değerli bilgiler için, Çalışanın 27.05.2016 tarihine sgk işe giriş bildirgesini verdim. İş başı yaptı. işe davet ihtarnamemizin tebliğ şerhini mayıs ayı içinde aldığı için takip eden dönemin 23.üne kadar ek beyanları vereceğim.

İyi çalışmalar dilerim.
 
Üst