İşe İade ile İlgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pascal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pascal

Katkı Sunan Üye
Merhabalar

Çok acele bir bilgiye ihtiyacım var. yardımlarınızı bekliyorum.

31.08.2007 tarihinde işten çıkışı olmuş bir işçi işe iade davasını kazandı. Eylül 2007, Ekim2007, Kasım 2007 ve aralık 2007 aylarına ek aylık hizmet belgesi vermem gereklidir. bununla ilgili olarak

1-5 Puan indirimli olan bildirgeye göre mi hazırlamalıyım.
2-31.08.2007 çıkışı olduğuna göre ek bildirgeye 01.09.2007 giriş 31.12.2007 çıkış şeklinde mi yapmalıyım. yoksa boş mu bırakmakıyım.
3-Eski formu nereden bulabilirim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ynt: işe iade ile ilgili

Başlığınızla ilgili bir sorun var sanırım.

Forum Kuralları

- Forum?u kullananlar tüm kuralları kabul etmiş sayılırlar.
- Forum?da kaba, hakaret içeren, yanlış, tehdit içeren, dil, din, ırk, diğer kullanıcıların kişilik haklarını ihlal edici, cinsel öğeler içeren, TC yasalarını çiğneyen mesajlar yazmak kesinlikle yasaktır. Bu başlıkları açan kullanıcılar uyarılarak, açtığı konu silinecektir. Bu kuralın 2. bir ihlali söz konusu olursa moderatörler tarafından üyelik iptali yapılacaktır.
- Mesajın içeriği mesajı gönderenin sorumluğundadır, Alomaliye.com?u bağlamaz.
- Foruma mesaj gönderdiğinizde gönderim tarihi, saati, IP numaranız gibi bilgiler kaydedilir. Ancak bu bilgiler mahkeme kararı olmadıkça hiç kimseye verilmeyecektir.
- Forum yetkilileri mesaj/üye silme/değiştirme hakkını saklı tutar. Bu hakları kullanmak forum yetkilisinin elindedir.
- Forum katılımcıları yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun Forum'da mevcut olup olmadığını ?Arama Motoru?ndan kontrol etmelidirler. Aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konular açıldığı takdirde forum yöneticileri tarafından ikaz edilip silinecektir.
- Yöneticiler her yazılan mesajı kontrol edemeyebilirler. Yöneticilerden önce uygunsuz bir mesajla karşılaştığınızda o mesajı lütfen o bölümün sorumlu yöneticilerine bildiriniz.
- Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade edecek şekilde seçmeniz gerekiyor. Konu başlığı açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanılmamalıdır. Ayrıca yardım, acil, lütfen, kişiye özel gibi başlıklar açmak yasaktır. Bu başlıkları açan kullanıcılar uyarılacaktır ve açtığı konu silinecektir. Bu kuralın 2. bir ihlali söz konusu olursa moderatörler tarafından üyelik iptali yapılabilir.

Ynt: işe iade ile ilgili

Merhabalar

31.08.2007 tarihinde işten çıkışı olmuş bir işçi işe iade davasını kazandı. Eylül 2007, Ekim2007, Kasım 2007 ve aralık 2007 aylarına ek aylık hizmet belgesi vermem gereklidir. bununla ilgili olarak

2-31.08.2007 çıkışı olduğuna göre ek bildirgeye 01.09.2007 giriş 31.12.2007 çıkış şeklinde mi yapmalıyım. yoksa boş mu bırakmakıyım.

Yardımlarınızı bekliyorum. ne yapmanıyım

Ynt: İşe İade ile İlgili

pascal ' Alıntı:
Merhabalar

Yardımlarınızı bekliyorum. ne yapmanıyım
bu konuda görüşleri olan hiç yok mu acaba?

Mahkemenin kararından sonra, davayı kazanan işçi için SSK'ya geç olarak verilmesi gerekecek prim belgeleri ile geç olarak ödenecek primler konusunda da SSK işverenlere bir kolaylık sağlamış olup ilgili genelgeye göre, söz konusu belgelerin;

-Mahkeme kararının temyiz edilmemesi durumunda kararın kesinleştiği,

-Temyiz edilmesi halinde Yargıtay onama ilamının işveren veya vekiline tebliğ edildiği,

-Yargıtay onama ilamı taraflara tebliğ edilmemiş/edilememiş ise Yargıtay onama ilamının kararı vermiş olan mahkemenin kalemine intikal ettiği,

Tarihi takip eden ayın 23üne kadar verilmesi ve belgelerde kayıtlı sigorta primlerinin aynı süre içerisinde ödenmesi halinde, idari para cezası ve gecikme zammı uygulanmayacak, bu yükümlülüklerin, yukarıda belirtilen kesinleşme tarihini takip eden bir ay içerisinde yerine getirilmemesi halinde ise bu defa belgelerin verilebilmesi amacıyla işverene tanınan bir ayı takip eden aydan başlanarak gecikilen her ay için gecikme zammı, ayrıca her bir aya ilişkin prim belgesinden dolayı bir aylık sürenin son gününde geçerli olan asgari ücret üzerinden de idari para cezası uygulanacaktır, demektedir.

5510 dan önce olduğu için eski prim oranlarına göre düzenleyeceksiniz dikkat edin.

peki yeni aylık hizmet belgesi ile mi sgk ya dideyim yoksa eski tip aylık hizmet belgesi ile mi

merhabalar;
2007 yılına ait olduğu için 5 puanlık indirim sözkonusu olamaz.
giriş çıkış tarihleri bildirgede yer alacak
eski formu internet ortamından aylık prim ve hizmet belgesi olarak aratırsan bulabilirsin bence.

hatta işkur ile görüşüp işten ayrılış bildirgesi verilip verilmeyeceğini bile sormanı tavsiye ederim.

Bu konuya bende bir soru eklemek istiyorum.

İş akdi Fesh tarihi 30.11.2005 olan personel işe iade davasını kazandı. Aralık/2005, Ocak, Şubat ve Mart 2006 aylarına maaş ve ssk larını yapmam gerekiyor.

Dört aylık ücret ve ssk primlerini hesaplarken kişinin gelir vergisini %15 denmi almalıyım, yoksa 30.11.2005 tarihli tazminat ödemesi öncesi kümülatifine devam edip ocakta %15 denmi devam etmeliyim.

sorunuzun cevabı yine sorunuzun ikinci kısmında; yani 30.11.2005 tarihli tazminat ödemesi öncesi kümülatifine devam edip ocakta %15 den devam etmelisiniz.

Teyit etmek istedim
peki işgüvencesi tazminatı hesaplarken kıdem tazminatı tavanını dikkate almak gerekiyormu bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

mahkeme işe iade kararı verdi.
işe başlatmassak personele 5 aylık ücret tutarında işgüvencesi tazminatı ödememiz gerekir.
işgüvencesi tazminatı derken bunu kastetdim.

bahsetmiş olduğunuz 5 aylık ücreti tutarındaki tazminattan sadece damga vergisi kesmeniz gerekiyor.

damga vergisinde sorun yokta
5 aylık tazminatı hesaplarken hangi dönemdeki ücret esas alınacak orda sorun var

merhaba efendim ben özel bir şirkette çalışıyorken ekonomik kriz bahane edilerek 12.04.2009 tarihinde bütün haklarımı alarak işyeri tarafından tek taraflı işten çıkartıldım çıkarılma sırasında herhangi bir şeye imza atmadım biz işyerinden toplam 91 kişi çıkardılar ama bizi çkardıktan 1 hafta sonra işyeri mesaili ve tam randımanda çalışmaya başladı ve şu anda işyerine işçi almaya başladılar bende işyerini haksız yere işçi çıkardıgı gerekçesiyle mahkemeye vererek işe dönüşdavası açtım bu davayı kazanmam için ne gibi şeyler yapmam gererkir yada böyle davalar nasıl sonçlanır kazanırsam ne gibi haklarım olur ve biz ordayken 100 yılın işi dedikleri mersedes işini aldılar ve diger ford otasan işini 2 yıl süreyle uzattılar bunlar birer delil olarak görüle bililrmi benim anlamadıgım madem kriz vardı bizleri işten çıkardınız neden mesai yaptılar . resmi tatillerde çalıştılar yada işçi alıcaktılar bizleri neden çıkardılar cevap verirseniz sevinirim TEŞEKÜRLER