İSG - Diğer Sağlık Personeli Çalıştırma

Üyelik
15 Tem 2005
Mesajlar
39
Konum
izmir
Arkadaşlar merhaba,
50'den fazla çalışanı olan ve Az Tehlikeli işyerimizde İşyeri hekimi ve İş güvenliği uzmanı çalışmaktadır. Ancak DİĞER SAĞLIK PERSONELİ çalıştırma konusunda mevzuat net değil. Diğer sağlık personeli çalıştırma zorunluluğumuzun bulunmadığı söyleniyor. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Teşekkürler,
 
benim çalıştığım yerdede aynı şartlar geçerli bizde de isg ve hekim var hemşire yok
bende zorunlu olmadığını biliyorum.
 
Kanun yada yönetmeliğin şu maddesi diyerek cevap veremiyeceğim ama sanki (bana göre) gerekir gibi!...
Çünkü,işyeri hekimi ve uzmanın tam süreli çalışmadığı,işin de daimi işlerden olduğu bu işyerinde, diğer sağlık personelinden 1 kişinin kısmi süreli de olsa çalıştırılması zorunlu olabilir diye düşünüyorum.
 
sn.Güven bey

Şu an müsaid değilim ama konu hk. irtibat kurduğum kişi;
"İşyeri hekimi ve diğer sağlık personelinin görev yetki ve sorumluluk ve eğitimleri hk.Yönetmeliğin 19 ncu maddesine bakınız" dedi
Bilgilerinize sunulur
 
Sn.Şeref bey,
Belirttiğiniz maddede çalışan başına aylık 6 dakika DİĞER SAĞLIK PERSONELİ çalıştırılacağı yazıyor. Ancak İSG Katip programındaki sözleşme metninde bu personelin zorunlu çalışma süresi: 0 olarak karşımıza çıkıyor.
Bu da kafa karıştırıyor. Net bir sonuca ulaşamadım.
 
Emin değilim ama diğer sağlık personeline ilişkin işlem de İSG katip sist.üzerinden yapılıyorsa,dolayısıyle veri girilmedikçe ya da başka türlü bildirim yapılmadıkca sistemde "o" güzükmesi normal olabilir mi?(şahsen bilmiyorum-araştıralım)
İyi akşamlar
 
Üst