İsg Katip Ataması

Üyelik
2 Nis 2018
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Arkadaşlar benim için önemli bir sorun var sizden destek gelirse sevinirim. ben anayüklenici firmada osgb bünyesinde isg uzmanı olarak çalışıyorum ve 3 tane altyüklenicimiz var bunlar bizle aynı sgk numarası var bundan dolayı çalıştığım osgb benden o altyüklenicilerin de isg katip atamalarını benim üzerimden yapılmasını ve benim atamaya onay vermemi istiyor bu normal birşeymi? ben o taşeron firmalara atamam olasını istemiyorum sadece anayüklenici firma için anlaştık olursa sorumluluğunda olucak bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. bildiğim kadarıyla bu altyüklenici firmaların kendi isg uzmanları olmalı ve isg katibe onların ataması olmalı. osgb söyleyince bana aynı sgk numarasında oldukları için senin ataman olmalı diyor. lütfen acil yardım...
 
Bildiğiniz doğru, her taşeronun kendi şifresi var ve onlar girip kendi isg katip atamalarını/onaylarını takip edecekler.
Fakat alt taşeronlarınızın tüm süreçleri sizi de bağlar haliyle.
Yatırımcı şirket sizden taşeron firmaların isg süreçlerinin takibini bu konularda sorun yaşamak istemediği için istemiştir diye düşünüyorum. Haklılık payları da var.
Zaten demeseler bile yüklenici firma olarak sizin dosya kapatırken alt taşeronların sgk giriş-çıkışları, sgk borçlarının ödenmesi, iş güvenliği kurallarına uyması, isg eğitimlerini verilmesi vs süreçleri takip etmeniz sizin için gerekli.
 
Üst