fonradar

İşgöremezlik ve Doğum Parası

Üyelik
26 Nis 2016
Mesajlar
3
Konum
İSTANBUL
Merhabalar ben 10 yıllık Böbrek nakilli bir hasta olup 4 yıldır özel bir hastanenin engelli personelinin. 21 haftalık gebeyim rahatsızlığım sebebiyle rapor almayı planlıyorum doğuma kadar diyelim ki 3 aylık bir rapor aldım ve erken doğum riskim çok yüksek ben doğuma kadar işgöremezlik alacak olursam doğum parası alabilir miyim alo 170 i aradım doğum öncesi 1 yıl içersinde 90 gün prim şartı aranır dedi ki 4 yıldır Eksiksiz yatıyor cevaplarınız için teşekkürler
 
Merhaba,

Öncelikle şöyle izah edeyim. Doğum izni çoğul gebelik haricinden doğum öncesi ve sonrasında olmak üzere 16 haftayı kapsar. Normal şartlarda doğumdan 8 hafta önce doktor raporunu açar ve doğum iznine ayrılırsınız, doğum tarihine göre de doktor kalan süreyi doğum sonrasına ilave eder toplamda 16 haftayı geçmeyecek şekilde.

Eğer riskli bir gebeliğiniz söz konusu ise, ve durumunuz çalışmaya müsait değil se, doğumdan önceki 8 haftaya kadar doktorunuz gebeliğin seyrine göre belirli dönemlerde size aralıklı yada sürekli istirahat raporlarını zaten veriyor olacak. Ayrıca özel durumunuza istinaden rahatsızlığınıza istinaden rapor almanıza bence gerek yok. Takdir tamamen size ait. Dilerseniz doğum raporunuzu doktorunuz açana kadar arada kalan süreye ayrı farklı rapor alabilirsiniz. Fakat süreci doktorunuz yakından takip ettiği için takdir edecektir durumunuzu.

Doğum parası elbette alacaksınız. Doğum raporunu usülüne uygun şekilde açtırdığınızda sorun olmayacaktır.
 
Üst