İşgöremezlik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tulay35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar
30.05.2013 tarihinde istirahate ayrılan sigortalı 04.06.2013 çalışır raporu almış.
mayıs ve haziran ayında kaç gün eksik göstermem gerekiyor.

tşk ediyorum iyi çalışmalar...

Kişinin işe giriş tarihinin Mayıs ayından önce olduğunu ve Mayıs ayında rapordan başka eksik günü olmadığını varsayıyorum.

Mayıs ayında 2 gün eksik göstereceksiniz.29 gün çalışmış olarak gözükecek.
Haziran ayında 3 gün eksik göstereceksiniz. 04.06.2013 tarihinde işe başlaması gerekiyor.

Kişinin işe giriş tarihinin Mayıs ayından önce olduğunu ve Mayıs ayında rapordan başka eksik günü olmadığını varsayıyorum.

Haziran ayında 3 gün eksik göstereceksiniz. 04.06.2013 tarihinde işe başlaması gerekiyor.

Haziran ayında da başka istirahat alınmadığını varsayarak Haziran ayı 27 gün gösterilmesi gerekiyor. Bazı zamanlar personel çalışacak durumda hissetmiyor kendini tekrar rapor alıyor. Burada önemli olan hangi günler istirahatli olduğudur.

2 Haziranda 10 gün istirahat alırsa 11 Haziranda işbaşı yapması gerekir. Personel bir ihtimal 4 Hazirandan sonra 10 gün ekleyebilir. Burası Türkiye, herkes işine geldiği gibi yorumluyor.

mayıs ayı 28 gün göstermek gerekmiyor mu ? yada şöyle söyleyim mayıs ayında bir eksik günü varsa 30 mu göstericeksiniz yoksa 29 mu ? :)

Sgk gün sayısında daima parmak hesabı yapılır. Kaç gün çalıştı ise o kadar gün gösterilir.
Örneğin; 28 gün çeken Şubat ayında kişinin 1 gün istirahati varsa 27 gün sigortalı gösterilir.
31 gün çeken Mayıs ayında kişinin 2 gün istirahati varsa 29 gün sigortalı gösterilir.
30 gün çeken Nisan ayında kişinin 1 gün istirahati varsa 29 gün sigortalı gösterilir.

Mantığa aykırılıklar varsa da uygulama bu şekilde