İşin Yıllara Sari Hale gelmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Arkadaşlar

İnşaat işi yıllara sari hale geldi. Aşan kısım üzerinden % 3 stopaj yapılacak fakat aşan kısım miktarı üzerinden damga vergisi kesintisi hesaplanacak mıdır ?

Teşekkür ederim

Ynt: İşin Yıllara Sari Hale gelmesi

evet sadece aşan kısım için kesinti yapılacaktır.

Yani tekrar damga vergisi beyannamesi hazırlayıp işin bitmemiş kısmının tutarı üzerinden damga vergisi tahakkuk ettirmemiz gerekli midir ?
Konu ile ilgili değişik görüşler var emin olamadım da

keşif artışı var ise, keşif artış farkının damga vergisi ödenecek.

Çatının yetişmemesi keşif artışı mıdır ?
süresi uzayan sözleşmelerde ek damga vergisinin ödenmemesi gerektiğine ait bazı yazılar okudum da kararsız kaldım.

Teşekkür ederim

keşif bedeli demek İşin tamamı veya bir bölümü için hesaplanan tutarının, keşfin yapıldığı yılın fiyatlarıyla anılmasıdır.Bence sözleşmede de işin keşif bedelinin artığı durumlarda damga vergisi ödenecegine dair hüküm olmalıdır. Çatı neden yetişmedi yetişmediği durumlarda cezai yaptırımlar varmı olayı söle düşünecek olursak catı yetişmedi maliyet arttı işçilik artacak dolayısıyla buda yukardaki tanımda anlaşılacağı gibi keşif bedelinin artmasına sebep olacak o zaman damga vergiside ödenmesi gerekecek artan kısım için burda süre uzandığı için değil keşif bedeli artığı için damga vergisi ödenecek

damga vergisi aylin31'in dediği gibi süreye değil tutara bağlı ver vergidir..
10.000 tl tutarlı bir sözleşme yıllara sari olduktan sonra 11.000 tl olarak revize edile ise artış için damga vergisi ödenecektir..