fonradar

iskonto farkı

Üyelik
14 Eyl 2007
Mesajlar
11
Merhaba arkadaşlar,
Bizim bir mükellefimiz şöyle bir soruyla bana geldi ve ben net bir cevap veremedim.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Yıl içinde kendilerine mal satan ''büyük ve kurumsal'' olarak tanımlayabileceğimiz satıcıların,şirketlerin faturayı kendilerine 1 tl den kesmeleri gerekirken 1,5 tl den kestiklerini ve daha sonra alıcı olan firmamızdan bir iskonto farkı faturası kesmelerini istemektedirler.Böylece aradaki fark kapanmış olmaktadır.
Öncelikle niye böyle bir işlem yapıldığını mükellefimiz bilmiyor karşı tarafın dediği şekilde yapıyor.İkinci olarak bu normal mi?Karşı tarafın böyle bir hakkı var mı? Eğer doğru ve sıklıkla yapılan bir uygulama ise nasıl muhasebeleştirmmemiz gerekmektedir?

Herkese iyi çalışmalar...
 
Ynt: iskonto farkı

Aynı KDV oranı ile aradaki farkı Fiyat farkı olarak kesebilirler.Anca pİyasada bu işlemi malınfiyatını normalden yüksek kesip daha sonra diğer firmadan kendilerine fiyat farkı kestirirken kdv oranını yükseltip devredenini diğer grup firmalarına aktaran firmalarla karşılaştım.Ama sizin firmanızın herhangi bir bağı olmadığı için neden böyle bir şey yaptıkları konusunda pek bir fikrim yok açıkçası.600 hesabın büyük olması için yapıyolar desem bu seferde 611 veya 612 şişecek ve fark olmayacak.Dediğim gibi fiyat farkı olarak aynı kdv oranı ile kesiniz.
Saygılar.
 

Benzer konular

Üst