fonradar

İşkur Aylık İşgücü Çizelgesi v.s.

zarha

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
469
işgücü çizelgesini göndermek için işkur işyeri numarasını öğrenmek istedim 180 no lu tel.dan. Daha önceden işyeri bildirgesi verilmişti.

bulamadılar, sistemimiz değişti o yüzden bulunmayabilir dediler...
ama numarasız da gönderebilirsiniz dediler.
elden göndericem tam adres alabilirmiyim dedim? gerek yok fax da çekseniz olur dedi.
Dedim yasal yükümlülüğümüzü fax çözer mi? Ne alakası var dendi.
Madem işkur bu kadar gayri ciddi bir çalışma ve tutum içerisinde, bende hiçbir şey göndermeyim dedim.... ;)

Soruları burada soracağım, 50 kişi üzeriyim, aylık işgücü çizelgesi vereceğim...
1-Vermek zorunda mıyım?
2-Fax işimi görür mü?
3-sakat özürlü vb diğer çalıştırılması zorunlu işçi oranı ve çalıştırılmasıyla ilgili işkurla bir ilişkim olacak mı?
 
Ynt: İşkur Aylık İşgücü Çizelgesi v.s.

50 kişinin üzerindeyseniz aylık işgücü çizelgesinide yolladınız mı işkur size özürlü işçi istihdamı için dönecektir.bir kaç yazışmadan sonra özürlü eski hükümlü ve terör magduru işçiler istihdam etmeye başlıcaksınız.vermezseniz bölümü size kalmış birşey ister verin kişi sayısınız az gösterin ister vermeyin dediğiniz gibi gayrı ciddi bir konu ama idari cezası muhakkakki vardır.bunuda göze almanız gerekiyor.
 
Ynt: İşkur Aylık İşgücü Çizelgesi v.s.

Sayın zarha,
Maalesef her kurumun her ilinde farklı farklı uygulamalar olmakla beraber gayrı ciddi bir işleyişe maruz kaldığınız görülüyor. Aylık işgücü çizelgesini vermek zorundasınız. Normal şartlarda faksla verilebileceğini zannetmiyorum çünkü sizin teslim ettiğinize dair kaşe vb.bir kayıt (elden teslimlerde)almanız gerekmektedir.Ya da iadeli taahhütlü vb. bir yolla gönderilir. Özürlü ve eski hükümlü çalıştırma konusunda da iş kur ile sürekli irtibat halinde olacaksınız çünkü çalıştırılması gereken sayıda özürlü, eski hükümlüyü çalıştırmamanız durumunda (2007 yılı için belirlenen ceza tutarı: çalıştırılmayan her özürlü ve eski hükümlü ve çalıştırılmayan her ay için 1.267 YTL olarak belirlenmiş) ceza konusunda muhattap olacağınız yer iş kur il müdürlükleridir. Gerçi bu konuda hemen ceza yoluna gidilmiyor tabii ki. Yazışma yoluyla sizin eleman temin etmenizi sağlıyorlar.
İyi çalışmalar.
 
Ynt: İşkur Aylık İşgücü Çizelgesi v.s.

teşekkür ederim bilgiler için sağolun...
 

Benzer konular

Üst