İşKur Çizelgesi

myardimli

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Ocak 2011
Mesajlar
171
Konum
Ankara
merhaba,

bugun 07.10.2011 Eylül 2011 Dönemine ait İş-kur Aylık İşgücü Çizelgesi Verilmesi icin son gun.

A.Ş.'yiz ve çalışan 25 kişi ve bugune kadar bir evrak vermedim iş-kur'a.

işkur'a aylık olarak su an verilmesi gereken bir sey var mi ? dun gece aklima geldi buz gibi soguk ter doktum gelebilecek cezalari dusununce malum maastan...

tesekkurler iyi calismalar.
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

Bizim uygulamada yaptığımız şudur
Her ayın son günü en geç internet ortamında veririz bu çizelgeyi
Ben en geç ayın 15inde tahakkukları keserek işgücü çizelgemi veririm.Ayın 7 si olduğunu nerden çıkarttınız onu anlamadım.Ama bildiğim takip eden ayın son günü en son verilme dönemi.

Şuana kadar vermemiş iseniz zannediyorumki mağduriyetinizi anlatan bir dilekçe ile veya birebir görüşme ile işkur personeli size yardımcı olacaktır.

Kolay gelsin.
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

Çalışan sayınız 50 ve üzeri değilse ve kurum sizden yazılı olarak talepde bulunmadı ise vermeyebilirsiniz. Vermemenizin yukarıdaki şartlar dahilinde herhangi bir cezası yok.
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

işkura çizelge verilmesine gerek kalmadığınız bizzat bölge müdürü kendisi söyledi bir toplantıda; ancak çalışanlar verilmesini istiyor.
Müteakip ayın son gününe kadar çizelgenizi verebilirsiniz. Süreyi geçirseniz bile çizelgeyi verdiğinizde herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmazsınız merak etmeyin. Ancak g907' nin dediği gibi 50 ve üzeri değilse çalışan sayınız, kurumda talepte bulunmadıysa vermenize gerek bil yoktur.

İyi çalışmalar
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

İŞKUR' a aylık iş gücü çizelgesi her ayın sonunda verilir. 7. sine kadar süre uzamaz ilk işyeri kurulduğunda çalışan sayısı kaç olursa olsun ilk bildirimi yapmanız gerekmekte. daha sonraları çalışan sayısı 10 un altında olması halinde çizelge vermek gerekmiyor. Çalışan sayısı 10 u aşması halinde her ay düzenli olarak verilmesi gerekiyor. Yalnız ceza işlemleri kurumun değerlendirmesine kalmış. Siz kuruma yazılı olarak bunu bildirmini yapın Ceza uygulaması yapılamayacağını sanıyorum. Sadece kurum bunu tespit etmesin yeter.
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

Çok teşekkür ederim cevaplar icin,

fakat allak bullak oldum, ben bu çizelgeyi işkur'a giriş-çıkış bildirimler sonra erdikten sonra yani 3 yıl olmuştur işkur'un yüzünü görmedim bir evrak vermedim.

personel sayım 25 oldugundan yani ne 10 kişinin altında ne de 50'nin üzerinde olmadığından müsaade ederseniz ben işkur'a hiç bulaşmayayım diyorum işim başımdan aşkın bir de bu çıkmasın git kuruma evrak bırak araba bul benzin koy :)
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

İşkur bana her ayın ilk haftası göndermemi söylemişti ama geciktirdiğim zamanda oldu. Ceza kesildiğini de hiç duymadım açıkcası...
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

arkadaşlar elinde tablo vs. dokuman olan var mi yarin obur gun ceza filan yemeyelim lanet gotursun ekstra bir isyuku daha ama ne yapalim.

lutfen varsa excel tablo atar bir de basitce nasil dolduralacagini soylerseniz gonderelim bari :(
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

Ben de her ayın ilk haftası mutlaka gönderiyorum ve ilk hafta gönderilmesi gerekiyor diye biliyorum. Eylül ayını da az önce gönderdim zaten...Ancak başka bir arkadaşım aysonu gönderiyor yani eylül ayının bilidirimini ekim sonu yapıyor bir problem yaşamadı şu ana dek.
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

cevap yazısından sonraki bir tarihte bildirimin verilme süresi takip eden ayın sonuna kadar belirlendi.


Soru: İşkur? a kayıtlı olmayan yani işyeri bilgi formu ve kuruluşundan bu yana aylık işgücü çizelgesi vermemiş bir firma
Bu belgeleri geriye dönük olarak verirse ne gibi cezai müeyyidelerle karşılaşabilir. İşkur a kayıtlı fakat hiç aylık işgücü
Çizelgesi vermemiş firma ne gibi cezai müeyyidelerle karşılaşabilir. Nasıl bir yol izlemelidir


İŞKUR BİLGİ EDİNME BİRİMİ



Ek :
Cevap metni


4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu'nun Bilgi verme ve gizlilik başlıklı 21. maddesine göre Kurum tarafından, kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur. İşverenlerden toplanan bilgiler, Kurum hizmetlerinden başka amaçla kullanılamaz denilmektedir.

4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun İdari para cezaları başlıklı 20. maddesinin e fıkrasına göre Bu Kanunun 21 inci maddesinde belirtilen bildirim yükümlülüğüne aykırı hareket eden özel kesim işyerlerine iki bin Türk Lirası idarî para cezası verilir hükmü bulunmaktadır.

Bu bağlamda, çalışan sayısı bir ve üzerinde olan tüm işyerleri aylık işgücü çizelgesini takip eden ayın ilk haftası içerisinde kurumuza internet ortamında vermekle yükümlüdürler. İşyeri bilgi formu ise işyeri kuruma kaydedildiği zaman bağlı bulunduğunuz il/şube müdürlüğüne verilir.

Eğer işyerlerinizde çalışan sayısı 50 ve üzerinde ise 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. maddesi kapsamında çalıştırılması zorunlu özürlüler nedeniyle cezai müeyyide ile karşı karşıya kalırsınız. Çalışan sayısı 50 kişinin altında ise bağlı bulunduğunuz il/şube müdürlüğüz sizden yazılı olarak bilgi istemediyse geçmişte vermemiş olduğunuz işyeri bilgi formu ya da aylık işgücü çizelgeleri için cezai müeyyide ile karşılaşmazsınız.

Geçmişe dönük olarak aylık işgücü çizelgelerinizi web sayfamıza girip işveren üyeliğinizi yaptıktan sonra 2007 Aralık ayından itibaren internet ortamında girebilirsiniz.
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

ADEM01 ' Alıntı:
...ilk işyeri kurulduğunda çalışan sayısı kaç olursa olsun ilk bildirimi yapmanız gerekmekte. daha sonraları çalışan sayısı 10 un altında olması halinde çizelge vermek gerekmiyor. Çalışan sayısı 10 u aşması halinde her ay düzenli olarak verilmesi gerekiyor. Yalnız ceza işlemleri kurumun değerlendirmesine kalmış. Siz kuruma yazılı olarak bunu bildirmini yapın Ceza uygulaması yapılamayacağını sanıyorum. Sadece kurum bunu tespit etmesin yeter.
Yanlış bilgi. Kanun gayet açık ve net.
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

Sayın g705
Bilmiyorsunuz bilenlerden bilgi alın bence İŞKUR iş gücü çizelgesi verilmesinde İŞKUR' un sayfasına girip sağ tarafta bağlantılar linkinin içinde sıkça sorulan sorular linkinin içinde işveren bilgilerinde aylık işgücü çizelgesi verilmesi yönünde bilgi kurumca paylaşılmıştır. Denilmektedir ki;

1+ istihdamlı kamu işyerleri ile 10+ istihdamlı özel sektör işyerlerinin aylık işgücü çizelgesini en geç takip eden ayın sonuna kadar Kurumumuza bildirme yükümlülüğü bulunmaktadır.

4904 sayılı Kanunun 20 inci maddesinin 1?nci fıkrası (e) bendi gereğince ?21 inci maddesinde belirtilen bildirim yükümlülüğüne aykırı hareket eden özel kesim işyerlerine? 2011 yılı için 2.465,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
 
Ynt: İşKur Çizelgesi

sy ADEM01 önce bir işkur kanununu okuyun. orada nerede kişi sayısını belirleme yetkisi var bir gösterin.
Demek İş Kur o sıkça sorulan sorular linkinin içine " her ay gelip işyerinde iş kazası olmamıştır. yazıp imza atacaksınız." yazsa koşa koşa gidip yerine getireceksiniz. ;D
 

Benzer konular

Üst