İşkur İşbaşı Eğitimi

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
- En az işyerinde 2 işçi çalıştıran işverenler işkurdan talep ettikleri takdirde en az lise mezunu tecrübesiz işsizleri en çok 6 aya kadar maaş ödemeden ve sigortasını yaptırmadan çalıştırabilirler, Bu işçilere günlük 25 Tl ve genel sağlık sigortasını işkur ödeyecek, öğrenci olmamaları gerekli ve 15 yaşını tamamlamış olmaları gereklidir, Ayrıca işçilerin çalışacakları işverenlerin 1.derece akrabası olmamalıdır
Sorular
- İşveren 10 dan fazla işçi çalıştırıyorsa bu uygulamadan yararlanamaz mı ? Yani en fazla 10 işçi çalıştıran işverenler mi yararlanabilir? (Hayır en az iki işçisi olan işyerleri bu uygulamadan yararlanabilecek yani en az 2 en fazla sınır yoktur)
- Bir işverenin bu türde işçiyi çalıştırmak için kaç seferlik hakkı var? Örneğin işveren her 6 ayda bir böyle işçi çalıştırabilir mi?
- Bu tür işçiler için lise mezunu değilse bu teşvikten yararlanamaz mı?
- Bu tür işçilerin amaç bunların tecrübelenmesi peki tecrübesiz işçi olduğu nasıl anlaşılacaktır? Belli kıstas var mıdır?
- İşverenin sgk borcunun olması bu uyguama için engelmidir?
- Bir işveren en fazla bu tür bir işçimi çalıştırabilir?
- İşverenler tanıdıkları kişileri (İşkura kayıtlı kişi) kendileri bulup bu kapsamda işkura başvurup çalıştırabilir mi? Yoksa illa işkurdan mı işçi istenecek ve hangi işçi çıkarsa mı olmalıdır?
Saygılar
 
-Alt sayı sınırı 2 dir, üst sayı sınırı sizin de belirttiğiniz gibi yoktur. Kıstas; çalışan sayısının 10da biri kadar kişi bu kapsamda çalıştırabilir şeklindedir. Yani 100 çalışanı olan işyerinde 10 kişi bu şekilde çalıştırılabilir. ( haftalık çalışma süresi 45 saati aşamaz-stajyer eğitimi çalışmasıdır bu çalışma)
-Lise mezunu olmayan kişi bu işyeri eğitiminden yararlanamaz.
- SGK borcunun bu konuya engel olacağını sanmıyorum
- Kendi bulduğu işçileri değil, işkur dan talebi üzerine gönderilen işçileri çalıştırabilir. İşverenin seçme hakkı yok bu konuda.
 
Üst