fonradar

İşkur Teşvik Ödeme

Merhaba,

İşkur teşvikli eleman derken, iş başı eğitimi kapsamında siğortası işkur tarafından yapılmış şirketimiz de çalışan kişiden mi bahsediyoruz, yoksa teşvik kapsamında sigortası işyerinden yapılmış, işyeri kadrosunda istihdam ettiğimiz birinden mi söz ediyoruz.
 
Yok işkur teşvikli eleman derken işbaşı eğitimi kapsamında sigortası işkur tarafından yapılmış şirkemizde çalışan eleman olup bankadan ödemesini yapsak direkt giderleştirebiliyor muyuz.
 
işbaşı eğitim süresi son yasal düzenleme ile 6 aydan 1 yıla uzadı. Bu kapsamda bildiğim ölçüde destek olmaya çalışayım. Bu süre sonunda kadronuza alıp sigorta teşviği almaya devam ediyorsunuz.
Ancak sigortası işkur tarafından yapılan personelin iş başı eğitimi süresince haftalık ödemeleride işkur tarafından verilecektir. İlave olarak çalışan bu ücretin dışında ödeme yapacaksanız, ssk sız bordro yapabilirsiniz. Ama bence gerekli değil şuan için.
 
Sn:Forumdaşlar
İşletmemizde işkur teşvikli eleman çalıştıryoruz. Bunun ödemesini nasıl yaparız.

Sayın karakartal75,

Bizde sizin gibi işbaşı eğitimi kapsamında sigortası işkur tarafından yapılacak şirketimizde sigortalı eleman çalıştırmayı düşünüyoruz fakat nasıl bir yol izleyeceğimiz hakkında net bir bilgiye ulaşamadık. Konu ile ilgili nasıl bir prosedür izlediğinizi yazarsanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler..
 
Merhabalar,
Yapmış olduğunuz ödemelerin tamamını gider yazamıyorsunuz,gelir vergisi kanunu uyarınca işbaşı eğitim kapsamındaki çalışanınıza ödenen ücretin en fazla brüt asgari ücretin yarısını kadar olan tutarı gider konusu yapabilirsiniz.Bu rakamda 823,50 tutarına denk geliyor,iyi çalışmalar.
 

Benzer konular

Üst