fonradar

İşkur Teşviki Hk.

tanufuk

Katkı Sunan Üye
Üyelik
23 Ocak 2009
Mesajlar
195
Konum
istanbul
Merhabalar,
İşkur'un sağladığı 2 teşvikinin olduğunu öğrendik.
1-18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan;mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların 48 ay, mesleki ve teknik eği. tamamlayanlar veya mesleki eğitim kurslarınaı bitirenler 36 ay, hiç belgee veya niteliği olmayanların 24 ay primi işkur tarafından ödeniyormuş. kriter olarark, son altı ay için sgk ya bildirimin yapılmaması, işe girdiği işyerindeki son 6 aylık pers. ort.üzerine ilave alım yapılması.
1-a)yukarıdaki teşvikten faydalanma durumundan 5510 sayılı kanunla verilen % 5 indirim teşvikinden de aynı anda faydalanılabilir mi? yoksa, birini mi tercih etmek gerekmektedir?

2-işbaşı programı çerçevesinde işkura kayıtlı çalışanın işyerinde çalışmasına karşılık sigortasının işkur tarafından yapılarak, günlük 25TL ile aylık 650TL ödemesi
geriye dönük 3 ay kendi işletmenizde çalışıp çalışmadığının kontrolü, ortalama pers.say.üzerinde belirlenen iş meslek grubunun faydalanacağı sigortalık süresi işkur tarafından belirlenmektedir.
2.a)bu teşvik içinde % 5 indirimden faydalanmaya devam edilir mi?
paylaşımlarınızı rica ederim.
 
1. Sistem zaten iş kur teşvik ile ilgili kanun no ile bildirdiğinizde ikisini birlikte uyguluyor.
 
Sn.merkür2, 1.konu için işlemler nasıl yapılmaktadır. kurumlar nezdinde ve bordro uygulamasında ?
teşekkürler.
 
E-bildirge ekranına girip teşvik tıkladığınızda yeni işe giren için kontroller yapılarak size ne kadar süre ile teşvikten yararlanabileceğinizi ve o kişi için ort kişi sayısı bilgileri görebilirsiniz. Siz yinede ort. hesaplamanızı kendiniz de yapın. Yeni giren ort. ilave kişi ise ve diğer şartlarda tamam ise teşvikten yararlanabilirsiniz. Ort kişi konusunda dikkat etmeniz gereken; aynı ay 2 kişi girdi diyelim ort sayınızda 2 ve bildirim vereceğiniz ay toplam çalışan 3 kişi ise sadece 1 kişi ort üzerinde işe giren olacağı için sadece biri için teşvikten faydalanırsınız.
 

Benzer konular

Üst