İşle ilgili olmayan hastalık ve rapor hk.

Üyelik
6 Haz 2011
Mesajlar
1
2 yıldır kesintisiz pirimlerim yatıyor ve işimle ilgili olmayan bir hastalık sebebiyle ameliyat olmam gerekiyor. Ameliyat sonrasında 7 günlük rapor yazılacak. SGK dan bu rapora istinaden ödeme yapılıyormuş ve birkaç sorum olacak.

Önce ne kadar süre için ödeme yapılıyor? Ne kadarlık bir ücret ödemesi gerçekleştiriliyor? Birde ödemenin yapılış süresi ne kadar oluyor?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar....
 
Ynt: İşle ilgili olmayan hastalık ve rapor hk.

Rapor Gününüzün ilk 2 günü hariç aldığınız ücret üzerinden ödeme yapılır.
işvereniniz raporunuz bitimden 5 gün içinde sgk' ya bildirim yapar ve sizde sgk' ya talepte bulunursanız memurun vicdanına ufaktan bir ses verin :)
 
Ynt: İşle ilgili olmayan hastalık ve rapor hk.

internetten rapor girişiniz yapıldıktan sonra (işveren tarafından) ve belgeleri bağlı olunan kuruma posta yada elden iletildikten sonra rapor tarihiniz bitince bir kaç gün bekleyip gidin çünkü sistemde görülmeyebiliyor. başıma gelen bir konu olarak da internetten tc kimliğinizle değil ssk numaranızla giriş yapsın işveren. kurum kayıtlarında çıkmayabiliyormuş kayıt. raporunuzun aslının sizde olması gerekiyor mutlaka bu önemli. ayrıca bazen kurumdakiler sizinde elinizde işverenin gönderdiği belgelerin olmasını istiyorlar. 15 günlük raporda ben yaklaşık 200-250 arası para almıştım. 7 günden az olan raporu kurum ödemiyor bilginiz olsun..işveren bildirmek zorunda da değil 7 günden az olanları. ama maaşınızdan da kesemiyorlar bildirmedikleri için...
 
Üst