fonradar

İşletme Faaliyetini Askıya Almak

Üyelik
7 Eyl 2005
Mesajlar
10
merhaba
bir arkadaşımın ricası üzerine vergi dairesine vermesi için bir dilekçe yazmasına yardımcı oldum . arkadaşımın sıkıntısı yeni açtığı dükkanında (yaklaşık 2 ay önce açmış) işleri yolunda gitmediğinden elindeki kalan malları evine koyarak kira sözleşmesini fesh etti ve 2-3 ay içinde daha işlek bir semtte dükkan açmayı düşünüyor ancak kira sözleşmesi fesh oldugundan daha doğrusu dükkanı olmadığından muhtasar beyanname ile stopaj vs.ödemek istemiyor (m uhasebesinide kendisi tutuyor).vergi dairesi bunu kabul etmedi yani mallarını evin ekoyarak mükellefiyetinin devamını kabul etmedi kdv.geçici vergi ve yıllık vergi beyannamelerini verecek sadece muhtasar beyanname vermek istemiyor . yazar kasasınıda kullanmayacak
vergi dairesinin bu uygulaması doğrumudur . yada bu durumda başka ne yapılabilir .yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Saygıalrımla
 
tekrar merhaba

bir çok üstadımız görüntülemiş ancak cevap yazmamış
yorumlarınızı rica ediyorum
 
Re: işletme faaliyetini askıya almak

Sayın Erdem Genç,


Bana kalırsa adres naklini gösteren dilekçeyle başvurduktan sonra muhtasar bey. zamanı geldiginde stopaja tabi herhangi bir işlemi olmadıgını anlatan dilekçeyle vergi dairesine gitmesi yeterli olacaktır.


Saygılarımla,
 
Ynt: İşletme Faaliyetini Askıya Almak

sayın genç
o arkadaşınızın ev kendisinin mi kiracımı;
-ev kendisinin ise mallarının evde bulunması ve mükellefiyetinini devamında bir sakınca yoktur. Sadece muhtasar beyanname yerine stopaj ödemesi olmadığına ilişkin dilekçe verecek.
-ev kira ise; evi depo gibi kullandığından, stopaj açısından sorun olabilir.
 
Ynt: İşletme Faaliyetini Askıya Almak

Vergi kanunlarında işe ara verme yoktur. İşyeri ya tamamen kapatılarak tasfiye olur yada devam ettirilir. VD demek istediği boşda olsa beyanların verilmesi gerektiğidir.(Muhtasar hariç.) Yani fiilen ara verilen dönemde de tüm beyan, bildirimler ve yükümlülükler yerine getirilir.
 
Üst