işletme sahibinin yemek giderleri

Üyelik
14 Eyl 2007
Mesajlar
11
Öncelikle herkese kolay gelsin..

Benim birçok kişiyle konuşup tam olarak netlik kazandıramadığım bir konu var.Sigortalısı olmayan bir işletme sahibinin kendisiyle ilgili yapmış olduğu yemek giderleri belirli bir tutara kadar gider yazılabilir mi?Yoksa hiç mi yazılamaz?

Gelir idaresinin danışma numarasından aldığım bilgiye göre normal bir kişinin yemek masrafı atıyorum 10-tl ise günlük ortalama ona göre bu yemek giderleri gider olarak kabul edilebilirmiş..
Yani aylık ortalama300-tl veya 350-tl gibi bir rakam olur.

Bazı üstadlara ve abilere sorduğumda ise onlar kesinlikle gider yazmamı söylediler..

Siz değerli arkadaşlarımın da bu konudaki yorumlarını ve tecrübelerini alabilirsem çok memnun olacağım...
 
Ynt: işletme sahibinin yemek giderleri

G.V.KK 23/8 2009 yılı için belirlenen tutar kdv hariç 10 TL dir . ancak bu şart çalışan için gereklidir. işveren için geçerli değildir. G.V.k 40.maddesine göre1. Ticari kazancın elde edilmesi ve idame ettirilmesi için yapılan genel giderler gider olarak kabul edilmektedir.burada gerçekten işveren işi ile ilgili olmak üzere mi harcama yapmış yoksa akşam eşi ile beraber gittiği restaurantta ki fişimi muhasebeye ulaştırmıştır.
bilmem anlatabildimmi .örneğin işletme kapasitesiz bir işletmedir ancak yemek giderleri yüksek bir meblağa ulaşmıştır yemek giderleri buarada dikkat çekecektir.ama gerçekten bu harcamayı yaptı ise yine bir problem yok.
 
Ynt: işletme sahibinin yemek giderleri

Mükellefin kendisinin yemek harcaması kkeg'dir. Ancak temsil ağırlama olarak değerlendirilebilecek müşteri veya satıcı ile yemek yenmesi ve bu yemeğin iş ile ilgili olması durumunda gider yazılabilir.
 
Ynt: işletme sahibinin yemek giderleri

kkeg olduğuna katılmıyorum.makul ölçülerde olduğu sürece gider olarak kabul edilir diye düşünenlerdenim.
 
Üst