İşsiz Gence İş-Kur Şoku

  • Konbuyu başlatan T U R K O
  • Başlangıç tarihi
T

T U R K O

Ziyaretçi
Gökhan CEYLAN-Kaan GÜZEL/SİVAS, DHA 6 Haziran 2009

Sivas'ta yaşayan Elektronik Mühendisi 29 yaşındaki Hayrettin Bulut, iş bulma umuduyla başvurduğu İş-Kur'dan kendisine 'Cilt bakımı ve güzellik elemanı kursu' için davet yapıldı. Üstelik davet mesajı, başvuru süresinin bitiminden bir hafta sonra eline ulaştı.


İŞTE İŞ-KUR'DAN GELEN ŞOK MAİL

Erciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 2004 yılında mezun olan ve 2 yıl Viyana Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi aldıktan sonra Türkiye'de iş aramaya başlayan Hayrettin Bulut, çabalarından sonuç alamayınca geçen yıl İş-Kur Müdürlüğü'ne başvuru yaptı. Uzun bir süre herhangi bir çağrı almayan Hayrettin Bulut'a 5 Haziran'da kurumun internet sitesinden bir mail geldi.

MÜHENDİSE CİLT BAKIMI KURSUNA DAVET

Büyük bir heyecanla maili açan Hayrettin Bulut, gördüğü çağrı karşısında şaşırdı. Gelen mesajda elektronik mühendisi genç, istihdam garantili işgücü yetiştirme kurs programı çerçevesinde 'Cilt bakımı ve güzellik meslek elemanı' kursuna davet ediliyordu.

BİR ŞOK DA BAŞVURU TARİHİNDE

Bir süre buna anlam veremeyen ve işsizlik ortamında kabul edebileceğini düşünen Bulut, mesajı incelediğinde ikinci şoku yaşadı. Bulut, 5 Haziran 2009 tarihinde gönderilen mailde, 28 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul İş-Kur Şişli Şube Müdürlüğü'ne görüşmeye davet ediliyordu.

'ŞOK OLDUM'

Üst üste iki şoku yaşayan Hayrettin Bulut, işsizlik ortamında cilt bakım kursuna gitmeyi düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Elektronik mühendisi birine cilt bakımı ve güzellik kursu önermişler. İlk başta şaşırdım ama işsizlik ortamında bir alternatif olabilir umuduna kapıldım. Ancak görüşme tarihine baktığımda şoke oldum. Görüşme için davet edilen günden 8 gün sonra bana e- mail gönderilmiş. Zamanı geriye döndürme şansım olmadığı için görüşmeye gidemedim. Zamanı 8 gün geri götürebilme yeteneğine sahip olsam niye iş arayayım ki? Bu olayı yaşadıktan sonra iş bulma umudum iyice kırıldı. İnsanların son bir umut olarak güvenip başvurduğu İş-Kur bunu yaparsa, biz nasıl sorunlarımıza çözüm bulacağız."

Şu İş Kur ne kadar ciddi çalışan bir kurum! ;D
 

Benzer konular

Üst