fonradar

İşsizlik Maaşı Alma Hakkı

Kızıldereli

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Kas 2007
Mesajlar
823
Slm Kolay Gelsin
bir işçimiz il değişikliği nedeniyle işten kıdem tazminatını alarak ayrılıyor bu arkadaşımız işsizlik maaşını alabilir mi?
Teşekkürler
ilgili bir yazı ile cvplayabilirse niz memnun olurum
bu konu ile ilgili özellikle bir yazı yollayabilirseniz memnun olurum
 
Ynt: İşsizlik Maaşı Alma Hakkı

Kendi ayrıldığı için alamaz.
İşsizlik sigortası hizmetlerinden yararlanabilme koşulları nelerdir? Hangi belgeler ile nereye başvuru yapılabilir?
4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa göre, işsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken; çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler; hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak koşulu ile, son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak ve hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurarak iş almaya hazır olduğunu bildirmek koşulu ile işsizlik sigortası hizmetlerinden yararlandırılmaktadır.

İşsizlik sigortası hizmetlerinden faydalanmak için sigortalı işsizlerin, işveren tarafından düzenlenen İşten Ayrılma Bildirgesi ile birlikte (İşveren İşten Ayrılma Bildirgesi düzenlememişse, sigortalı işsizler İŞKUR yerel birimlerinde bir örneği bulunan talep dilekçesi ile birlikte şahsen veya elektronik ortamda başvuruda bulunabilirler.) işten çıkış tarihinden itibaren 30 gün içerisinde Türkiye İş Kurumunun en yakın birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurması gerekmektedir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir

Kaynak:İşkur
 
Ynt: İşsizlik Maaşı Alma Hakkı

Kendi ayrılıyor fakat ne yapsın başka ile istanbul dan kayseriye mi gitsin

e) İşyerinin el değiştirmesi veya başkasına geçmesi, kapanması veya kapatılması, işin veya işyerinin niteliğinin değişmesi nedenleriyle işten çıkarılmış olmak, 854 sayılı Deniz İş Kanununun 14 üncü maddesinin (IV) numaralı bendindeki nedenlerle işsiz kalmak,

bu maddedeki işyerinin niteliğine uygun gibi geliyor
sanki alabilir çünkü işçinin bir suçu yok çok büyük bir değişim var
 
Ynt: İşsizlik Maaşı Alma Hakkı

siz ssk ve işkura nasıl bildireceksiniz? Ayrıca bu şekilde bildirim olduğunda kıdem-ihbar tazminatlarını da ödeyecekmisiniz? işsizlik maaşı alabilmesi için?
 
Ynt: İşsizlik Maaşı Alma Hakkı

İşyeri İl değişikliği çalışma şartlarında esaslı değişikliktir.Çalışan açısından haklı fesih nedenidir.İşveren tarafından da uygun şartlarda yeni iş verilemiyorsa, işverenin sözleşmeyi feshetmesi gerekir ki bu durumda da işveren tarafından fesih seçeneğiyle bildirm gerekir.
 
Üst