İşsizlik Maaşı

benim son 120 gün işe gitmem gerekiyor ama ben 1 gün gidemedim ve hastaydım.. ama izin almadım işsizlik maaşı almam için 120 gün gerekiyor benim ise 119 gün oldu. nasıl alabilirim veya ne gerekiyor peki ben geriye dönük 1 gün rapor alsam iptal olurmu yani 120 gün olurmu ? Şimdiden Teşşekkürler bu arada şuan işsizlik maaşı alamuyorum

Son düzenleme:
Son 120 gün hesabında istirahat, ücretsiz izin gibi eksik günler kesinti olarak sayılmamaktadır. Sizi 1 gün eksik göstermişler. Bu eksik günün sebebi nedir hangi kod ile eksik gün bildirilmiş bunu öğrenin ona göre bakarız.

merhaba 16 yıl bir işyerinde çalıştım ve 3600 gün doldurduğum için çıktım. 1 hafta sonra başka bir yere başladım. 70 gündür çalışıyorum. İşten çıkarılır isem en az kaç gün çalışmış olmam gerekiyor. 60 gün yeterli olduğunu duydum doğrumudur yoksa 120 gün müdür en az?

Şartların değişeceğine dair söylentiler dolaşmakta şu an ancak daha kanun değişmedi. Son 120 gün kesintisiz olması gerekiyor. Ayrıca son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödenmiş olması gerekiyor.

Merhaba,

sayın arkadaşlar bir tanıdığımın son üç yılda 642 gün işsizlik sigortası primi ödenmiş,

şimdi bu arkadaşımın eski iş yerinde 30/06/2016 tarihinde işveren tarafından çıkarılmış ve 642 günlük işsizlik sigortası primi ödeme şartını tutuyor. 30.06.2016 tarihi itibariyle 642 gün yani.

Yalnız şöyle bir durum var, bu arkadaşım işsizlik başvurusu yapmadan 03/07/2016 tarihinde yeni bir işe giriyor ve 4 gün sonra istifa ediyor. Girer girmez sigortalı yapmışlar ve 6/07/2016 da istifa olarak çıkış verilmiş..

İşsizlik maaşı kayba uğrar mı sizce şu durumda?

İŞKUR son çalıştığı işyerine bakıyor. Son işyerinden istifa ederek ayrıldığı için alamaz işsizlik maaşı. Sigortalı yapmasalar olurdu ama sigortalı yapmışlar ve istifa olarak çıkış yapmışlar.

son üç yıl içerisinde 600 prim günü yatmış olacak ve son işyerinde 120 gün kesintisiz olacak sigortası yatmış olacak yoksa işsizlik maaşı alamaz.tabi çıkış sebebide haklı fesihlerden biri olacak...diye biliyorum..