İşsizlik Ödeneği Hk.

Üyelik
5 Kas 2016
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Merhabalar,

Bir kişinin 5 yıldır yüksek maaşla çalıştığı yerden istifa etmesi ancak 2 aylık ihbar süresinin başında iken asgari ücretle ikinci bir yerle de anlaşması ancak ikinci yerden 4 ay sonra çıkarılması durumunda işsizlik ödeneğinde hesaplanan: son dört aylık brüt maaşın ilk 2 ayında çalıştığı iki yerin maaşı mı hesaplanır yoksa yalnızca ikinci yerin mi?
 
Merhabalar,

Bir kişinin 5 yıldır yüksek maaşla çalıştığı yerden istifa etmesi ancak 2 aylık ihbar süresinin başında iken asgari ücretle ikinci bir yerle de anlaşması ancak ikinci yerden 4 ay sonra çıkarılması durumunda işsizlik ödeneğinde hesaplanan: son dört aylık brüt maaşın ilk 2 ayında çalıştığı iki yerin maaşı mı hesaplanır yoksa yalnızca ikinci yerin mi?

2.yerde aralıksız 120 gün çalıştıysa ve işsizlik maaşını alabilecek şekilde çıkışı yapıldıysa (diğer şartları da tutuyorsa); 2.yerde görünen maaşına göre işsizliği hesaplanır.
 
İşsizlik ödeneği hak.yardımlarınızı rica ederim

Sayın ilgili;
7 yıldır çalışmış olduğum işimden Doğum iznimin bittigi gün tazminat haklarım ödenerek işden çıkarıldım.işsizlik ödeneği için işkura başvurdum ancak,işsizlik ödeneğini Doğum raporumdan dolayı haketmedim söylendi. Oysaki Doğum izni yasal degil midir? İşkur neden işsizlik ödemiyor.yazılarınızı incelediğimde son üç yılda 600 prim şartı ve rapor öncesi 120 gün prim şartı demişsiniz ben bu şartlara sahip olduğum halde işsizlik başvurum reddedildi.
Konu hakkında bilgi ve yardımlarınızı rica ederim..
 
Doğum raporu sonrası kusurunuz olmadan işten çıkarıldıysanız ve diğer şartlarda tutuyorsa işsizlik maaşı alırsınız. İşkur istirahatli olduğunuzu görür. İşvereniniz tazminatınızı da ödenmiş.
İşten çıkış kodunuzu bizimle paylaşabilir misiniz?

Ayrıca işten çıkarılışınızda rızanız yoksa işe iade durumunuda sorgulamak gerekebilir.
 
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.ben 22 nisan 2016 işden çıkarıldım 15 gün içinde b.evler işkura başvurdum 3 gün içinde işkurdan bana mesaj geldi başvuru reddedildi diye daha sonra telefon ile kurumdan aldığım bilgi; raporlu olduğum için reddedildi yönündeydi..işverenim hangi kod ile çıkış yaptı bilmiyorum ama İbra ile birlikte dava açmamam için bana ikale sözleşmesi imzalattılar. İşe iadeden önce işsizlik ödeneğimin tarafıma ödenmesini istemekteyim.bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bana yardımcı olur musunuz
Saygılarımla..
 
Son düzenleme:
Tekrar merhaba,
İşverenim iile görüştüm çıkış kodumu 04 olarak yapmışlar bunun açıklaması "işverenin sebep göstermeksizin işden çıkartma,iş akdini fesh etme" olduğunu söylediler..
 
Son 120 şartı kapsamında,
-doğum/raporlar öncesi işverenin onayı dışında devamsızlık,
-yada bu son 120 gün içinde başka işyerinden çıkış bu işyerine aralıklı girişiniz,
olabilir mi,
cevabınız hayır ise,
kod uyumlu,başvuru Zaman'ında yapılmış,600 günlük sigortalılığınız da varsa yararlanamamanız başkaca ne olabilir,doğrusu bende bilmiyorum
 
Siz işvereninizle anlaşıp doğum sonrası çıkış mı istediniz?
İkale sözleşmesi neden yapıldı?
 
-Siz işvereninizle anlaşıp doğum sonrası çıkış mı istediniz?
İkale sözleşmesi neden yapıldı?
sn.keremcem
genel manada,
a-istedi veya istemedi,İkale olayı varsa anlaşılır ki taraflar anlaşmış demektir, doğrumu,
b-İkale olayında normalde kod.22 olması gerekirken,işsizlik maaşı alsın diye kod.04 verilmiş olabilir mi,
c.bu olayda,
İkale/anlaşmalı olarak sözleşme sona ermişse,bu durum ile işten çıkış kodu uyumsuz olduğu açık ancak bu haktan yararlansın diye kod.04 bildirilmiş olunca,olayımıza etkisi açısından ikale noktasını Nasıl değerlendirebiliriz?
 
Herhangi bir anlaşma olmadı ancak, işveren hernekadar ihbar,kıdem haklarını ödeyecek/Ödemiş olsada taraflarına işe iade davası açılmasın diye kendilerini güvenceye alıyorlar daha doğrusu işveren (patronun) istegi ile degil de avukatların şahsi görüşü ile böyle bir uygulama yapıyorlar..
Bana ihale imzalatmamış olsalardı zaten ben işe iade açmayacaktım ama belirttiğim gibi tamamen güvenceye almak adına yaptılar böyle birşeyi..
Sanırım İŞKUR ile davalık olacağım çünkü bahsettigim gibi başvurumu reddetti.
Anladığım kadarıyla başka türlü çözme şansım yok galiba😔
 
Tamam Kerem bey,öncelikle şirkete gidip bizzat öğreneyim.
Bu arada örnegin; Doğum raporundan önceki 120 günlük sürede bir gün dahi raporlu olmuş olsam başvurum reddedilmiş olabilir mi? Yani işverenim benim bilmediğim bir ödenmeyen prim,rapor vs gibi işlem yapmış olabilir mi diye düşünüyorum.gittigimde bunu da soracağım
 
Raporlu yada ücretli veya ücretsiz izinli olduğunuz günler 120 gün hesabında dikkate alınmaz.
 
Anlattığınız şartlarda işsizlik maaşı alabiliyor olmalıydınız. Meselenin arka planında sizinde bilmediğiniz bir durum varsa bu konuyu ilk önce işkurdan teferruatlıca öğrenmeniz yerinde olur.
 
Tam olarak anlayamadım.affınıza sığınarak; sigorta priminin 120 gün aralıksız ve kesintisiz olarak ödenmiş mi olması lazım yani bu 120 günlük sürede örneğin 3 gün istirahat raporu aldım ve işe gitmedim dolayısıyla 117 gün ödenmiş prim gözüküyor bu durum işsizlik ödeneğine engel midir? Konunun uzmanı olarak sizden edindiğim bilgi ile nerede yanlış nerede doğru yaptığımı bilip yarın ona göre işkura bilgi verip,mevcut durumu öğreneceğim.
Degerli vaktinizi harcayıp bilgilendirme yaptığınız için tekrar teşekkür ederim..
 
Yani raporlu olduğunuz günler işsizlik maaşı alabilmeniz için olumsuz bir etki yapmaz.
 
Merhabalar,
İşkur ile bizzat görüştüm. İşyeri muhasebeci belge numarasını "0" olarak seçmiş oysa ki "1" olması gerekiyormuş..bu zamana kadar muhasebeci hep doğru yaptığı iddia etti,işkur deseniz detaylı bilgi alamamıştım..sabah işkura yetkili kişiye giderek öğrenmiş oldum. Dediklerine göre bu düzeltme yapılırsa hak kazanacakmışım. Yalnız sizlerin yardımı ve bilgileri sayesinde çözülmüş oldu.inşallah hakkımı alabileceğim.herkese çok,çok teşekkür ediyorum,işiniz gücünüz rast gitsin her işiniz hayırlı olsun☺
Saygılarımla..
 
benimde bi sorum olacak 2015te işten cıkarıldım hiç bir gerekçe gösterilmeden işssizlik maaşı için başvuru yaptık ama reddedildi dava açtık dava sonucunda geriye dönük işssizlik maaşı alabilirmiyim ama şimdi sigortalıyım yaklaşık 1yıl işssiz kaldım
 

Benzer konular

Üst