İşsizlik Ödeneği Kaldığı Yerden Devam Eder mi ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
İşçi 30.06.2014 tarihinde işten çıkartıldı
10 ay işsizlik maaşı hak etmiştir
Şahıs 3 ay işsizlik maaşı aldıktan sonra 15.10.2014 tarihinde tekrar işe başlamıştır
Ancak işinde sıkıntılar yaşayınca kendi isteği ile 10.01.2015 tarihinde işten ayrılmıştır
Bu durumda;
İşçi işsizlik maaşından işe girmesinden ötürü alamadığı 7 aylık işsizlik maaşı tekrar bağlanır ve ödenir mi? veya ödenirse ne kadar daha ödenir?
Not: İşçi son işinden kendi isteği ile ayrılmıştır
Teşekkürler

Merhaba,

İşçi her ne olursa olsun kendi isteği ile işten ayrılması durumunda işsizlik ödeneğini alamaz.

İşsizlik Maaşı Almak İçin;
4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'na göre;

İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler,
Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmalıdır,
Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde başvuruda bulunulmalıdır. Başvuruda gecikilmesi halinde geçen her gün için işsizlik ödeneğinden faydalanılamayacaktır.
Bu şartların sağlanması halinde işsizlik maaşından yararlanılmaktadır.

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olanlardan, son üç yıl içinde;

600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün,süre ile işsizlik ödeneğine hak kazanmaktadırlar.

Sn. FERİSQ İşsizlik ödeneğine hak kazanma hallerinden bahsetmişsiniz burada konu ve soru farklı. zaten hak edilmiş bir ödenekten bahsediyoruz ne sebeple işsiz kalırsa kalsın daha önce hak edipte almadığı ödenek miktarını alabilir.

Sn.Erko kalan ayları alır demiş ama sebebini blemiyorum.
Düşüncem;
işsizlik ödeneği almakta iken işe girenlerin ödeneği kesilir,yeni girdiği bu işten de işsizlik ödeneğini hak eder/edecek şekilde ayrılmaları halinde ise ödenme kaldığı yerden devam eder,
ancak kendi isteği ile ayrılanlar/istifa edenlerin yararlanmaması yani ödeneğin ödenmemesi gerektiği düşüncesindeyim.

kendi istifa edenlere zaten ödenmiyor. 2. kezde işten ayrıldığında da işten ayrılış sebebi istifa olmamalı. işveren feshi olmalı.

Kesinlikle ilk çıkıştan kalan ayları alır. İş kur müracaat ederek tekrar maaşın aktif edilmesi sağlanmalı. İlk çıkıştan 10 ay yararlanacağı için son yararlanma ayı 04/2015. Ocak için kısmi (tam emin değilim kurumdan kesin bilgi alınabilir.) ve 02-03-04 ayları için (maaşın kesilmesini gerektirecek başka bir durum olamaz ise) maaş alır.

Ben işsizlik maaşı alıyordum 4 ay oldu yeni işe başladım 1 hafta oldu ama bana anlatıldığı gibi cıkmadı işyeri cıksam tekrar hangi şartda işsizlik maaşı devam eder

--------------------------------------------------------------------------------

Cevap (18.06.2013 10:51:00)

Merhaba İstifa ederseniz işsizlik ödeneğinden yararlanamazsınız. iyi günler

Böyle bir cevap buldum "istifa" varsa alınamaz deniliyor

Arkadaşlar diyelimki ilk başta işveren sizi çıkarttı ve 10 ay işsizlik maaşınız bağlandı. 4 ay aldınız sonra bir yerde işe girdiniz. İşe girdikten sonra kendiniz istifa edip çıksanız dahi işkura başvurduğunuzda tekrar kalan 6 aylık işsizlik maaşını alabiliyorsunuz.

Eğer ilk baştaki çıkış istifa olsaydı o zaman alamazsınız doğru. Ancak işsizlik maaşına hak kazanıp maaş almaya başladıktan sonra tekrar bir işe girdiğinizde işsizlik maaşınız kesilir. Eğer bu 2. girdiğiniz işyerinden istifa ederek ayrılsanızda işkura başvurduğunuzda kalan ayları alabilirsiniz.

Sn.Emrah bey ve s.merkür2 mümkün diyor.
bu olay için bildiğim,yukarıda ifade ettiğim durum idi.
sanırım uygulama yönünden bir değişiklik sözkonusu.

kendi isteğiyle de ayrılsa işten çıkış tarihi itibariyle 1 ay süre içerisinde başvuru yaptığı takdirde eski hakedilen işsizlik maaşı - ödeneği bağlanacaktır.

Maaş almaya başladıktan sonra işe girer/çıkar ise sadece işe giriş/çıkış tarihleri arasındaki işsizlik maaşı ölür. Çıkış sonrası önceden bağlanan maaştan kalan süre var ise o kalan süre için maaş almaya devam eder.