İşsizlik Ödeneği

bilge.deniz

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Şub 2008
Mesajlar
107
Konum
Bursa
Arkadaşlar, işten çıkartıldıktan sonra, on ay işsizlik öd. alma hakkına sahip olan biri, 2 ay aldıktan sonra yeni bir işe başlıyor. Ve 25 gün kadar çalıştıktan sonra, kendi isteği ile bu yeni işinden ayrılıyor.


İşsizlik ödeneği almaya devam edebilir mi bu kişi? Kalan 6 ay mı alır? Yada istifa ettiği için alamaz mı?
 
Ynt: İşsizlik Ödeneği

önceki işs. ödeneğini kaldığı yerden almaya başlar.
 
Ynt: İşsizlik Ödeneği

sayın revizyon üstadım, bu forumu takip ettiğim kadarıyla söylemeliyim, yorumlarınız bizlere her zaman çok yol gösterici olmuştur, fakat bu konudaki farklı görüşümüde yazmakla yükümlü olduğum düşüncesiyle paylaşmak istiyorum ::)

'sigortalı işsizler, işsizlik ödeneğinden yararlanma süresini doldurmadan tekrar işe girer ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak için Kanunun öngördüğü şartlan yerine getiremeden yeniden işsiz kalırlarsa, daha önce hak ettikleri sürelerini dolduruncaya kadar bu haktan ,
işsizlik ödeneğinden yararlanmak için Kanunun öngördüğü şartları yerine getirmek suretiyle yeniden işsiz kalırlarsa, sadece bu yeni hak sahipliğinden doğan süre kadar işsizlik ödeneği alacaklardır. '


dolayısıyla 2.işte istifa edilse dahi,ilk işten dolayı hak edilen işsizlik ödeneğinin 2.işin bitiminden itibaren tekrar işleyeceği düşüncesindeyim.saygılar..
 
Ynt: İşsizlik Ödeneği

İşkur ile görüştüm arkadaşlar. "On kez de işe girip çıksan, yeni hakkını kazanana kadar yine işsizlik ödeneğinden faydalanırsın" dediler.
 

Benzer konular

Üst