İşsizlik Sigortası Hk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan batlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batlı

Katkı Sunan Üye
işsizlik sigortasından ödenek alırken bir firmaya giren ve 30 gün çalışıp çıkan birisine tekrardan işsizlik ödeneği bağlanır mı? beni düşündüren işsizlik sigortası kanununun şu maddesi: yani hizmet akdinin sona ermesinden evvel sürekli olarak 120 gün ödememiş olunuyor. kanunun bu maddesinden ben işsizlik sigortası ödeneğini alamaz sonucuna varıyorum. bilmem yanlış mı yorumluyorum.

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün prim ödeyerek sürekli çalışmış olanlardan, son üç yıl içinde;
a) 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
b) 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
c) 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün,
Süre ile işsizlik ödeneği verilir.

Ynt: işsizlik sigortası hk

Daha önceden hak ettiği işsizlik ödeneğinde yararlanabileceği süre kaldı ise kalan süre için alır. Örn; önceden 180 gün hak kazandı ve bunun 60 günü için maaş almıştı. 30 gün çalışması var ve geriye 90 gün kalıyor bu günleri alabilir.

120 gün içinde tam olmak koşuluyla işyeri değişikliği yapması işsizlik sigortası almasına engel olmaz.

batlı ' Alıntı:
işsizlik sigortasından ödenek alırken bir firmaya giren ve 30 gün çalışıp çıkan birisine tekrardan işsizlik ödeneği bağlanır mı?
Kişi kendi isteğiyle ayrılıyorsa,iş kanununda belirtilen haklı nedenler yoksa ayrılma sebebi olarak,
işsizlik sigortasından yararlanamaz.
İşveren tarafından çıkartıldı ise,işveren için haklı neden yoksa işsizlik sigortasından yararlanabilir.
(Hatırlatmak istedim)

Ynt: İşsizlik Sigortası Hk

Merhaba,
İşsizlik maaşları için başvuru koşullarını belirtmişiniz.Benim sormak istediğim son 120 gün kesintisiz prim ödeme şartı var peki işyeri işçiyi kendi talebi doğrultusunda ücretsiz izne gönderip sonrada çıkarıyorsa bu kişinin son 120 günü eksik yatacak peki bu durumda işsizlik sigortasından yararlanabilirmi?Yasada bununla ilgili bir konuya değiniliyormu?
Saygılar...

Ücretsiz izinler bu hesaplamada dikkate alınmaz.Ücretsiz izin günleri kadar geriye doğru gidilerek son 120 gün belirlenir.Yani ücretsiz izinler 120 gün hesabında olumsuz etken değildir.

4447 sayılı işsizlik işsizlik sigortası kanunundaki "iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten önceki son 120 günü kesintisiz olmak şartıyla son 3 yıl içinde toplam olarak en az 600 gün işsizlik sigortası pirimi ödenmiş olması? derken 3 yıl nasıl hesaplanıyor?

Örneğin: 01.01.2007 tarihinde ilk defa ssk lı olan birisi 01.01.2010 tarihinden önce işveren işten çıkarırsa ( yani 01.08.2009 da) işsizlik sigortasından faydalanamazmı?
Teşekkürler?.

İşten çıkarıldığı tarihten geriye doğru 3 yıl içinde (kesintilerle çalışmı olabilir.) 600 günü var ise ve diğer şartlarda tamamsa işs.sg yararlanır.

diğer şartlar tamam, 600 günde tamam, ama 3 yıl olayı 2009 yılında yani 3 yıl 31.12.2009 da doluyor (işe ilk giriş :01.01.2007) 3 yıl 31.12.2009 da doluyor?

3 yılın dolup dolmamasının önemi yok. İşten çıkarılış tarihinizden geriye doğru 3 yıla (son işe giriş tarihinizden öncesi de olabilir.) bakılır ve 600 gün var ise ödeme yapılır.