personel maaş programı

İşsizlik Sigortası Nasıl Alınır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Engin_ER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Engin_ER

Katkı Sunan Üye
bir işte çalışırken işten ayrılan bir kişi (yaklaşık 9 aydır çalışan) işsizlik sigortasından yararlanabilirmi yararlanabilirse nereye müracaat etmelidir

işsizlik sigortası nasıl alınır

İşsizlik ödeneğine hak kazanmanın şartları (2)

Madde 51 – Bu Kanun uyarınca sigortalı sayılanlardan hizmet akitleri aşağıda belirtilen hallerden birisine dayalı olarak sona erenler, Kuruma süresi içinde şahsen başvurarak yeni bir iş almaya hazır olduklarını kaydettirmeleri, hizmet akitlerinin sona ermesinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş ve işten ayrılmadan önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmaları kaydıyla işsizlik ödeneği almaya hak kazanırlar.

Konu ile ilgili olarak tıklayınız

işsizlik sigortası nasıl alınır

cevabınız için teşekkürler... :)

Ynt: işsizlik sigortası nasıl alınır

Ogün Güneş ' Alıntı:

Madde 51 ? Bu Kanun uyarınca sigortalı sayılanlardan hizmet akitleri aşağıda belirtilen hallerden birisine dayalı olarak sona erenler, Kuruma süresi içinde şahsen başvurarak yeni bir iş almaya hazır olduklarını kaydettirmeleri, hizmet akitlerinin sona ermesinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş ve işten ayrılmadan önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmaları kaydıyla işsizlik ödeneği almaya hak kazanırlar.

Merhaba sayın Ogün Bey..İşsizlik sigortasıyla ilgili bi sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim..14 ay kıbrısta çalıştım..türkiyeyer döndüm..dönmeden önce sigortalı olarak kıbrısta çalışıyordum.kıbrısa gitmeden öncede türkiyede sigortalı olarak çalıştım..Acaba işsizlik sigortasına basvuru yapabilirmiyim..Kıbrısta çalışmam işsizlik sigortasından yararlanmamda sorun olurmu..04.02.2007-07.04.2008 arası kbırısta çalıştım..2 haftadır işsiziz..Şimdiden teşekkurler

Ynt: işsizlik sigortası nasıl alınır

mbilgin ' Alıntı:
Ogün Güneş ' Alıntı:

Madde 51 ? Bu Kanun uyarınca sigortalı sayılanlardan hizmet akitleri aşağıda belirtilen hallerden birisine dayalı olarak sona erenler, Kuruma süresi içinde şahsen başvurarak yeni bir iş almaya hazır olduklarını kaydettirmeleri, hizmet akitlerinin sona ermesinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş ve işten ayrılmadan önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmaları kaydıyla işsizlik ödeneği almaya hak kazanırlar.

Merhaba sayın Ogün Bey..İşsizlik sigortasıyla ilgili bi sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim..14 ay kıbrısta çalıştım..türkiyeyer döndüm..dönmeden önce sigortalı olarak kıbrısta çalışıyordum.kıbrısa gitmeden öncede türkiyede sigortalı olarak çalıştım..Acaba işsizlik sigortasına basvuru yapabilirmiyim..Kıbrısta çalışmam işsizlik sigortasından yararlanmamda sorun olurmu..04.02.2007-07.04.2008 arası kbırısta çalıştım..2 haftadır işsiziz..Şimdiden teşekkurler

Bu kelimelerin doğrusu;
Kıbrıs

Türkiye

ve
Kıbrıs'ta
ve
Türkiye'de

olacak; lütfen düzeltiniz