fonradar

İstanbul Altın Borsası Verileri

Üyelik
8 Haz 2005
Mesajlar
48
Kuyumcuların muhasebe kayıtlarında satılan altının içindeki has altın
bedeli için KDV hesaplanmıyor.Bu has altın bedeli hesaplanmasında da istanbul Altın borsası verileri dikkate alınıyor.Ancak internette www.iab.gov.tr adresinde bu verilere ulaşmak için hangi linkleri tıklamak gerekiyor.Güncel ve tarihi bilgileri bulabileceğim bir listeye nasıl ulaşabilirim.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

Not: Bu yazının başlığı admin tarafindan forum kurallarına uygun olmadığı için düzeltilmiştir.Lütfen Forum Kuralları'nı okuyunuz.
 
Nur Hanım ilginize çok teşekkür ederim.ilgili linke tıkladığımda bilgilere ulaştım ancak örneğin 8.ay verileri listesinde 10.08.2005 - 31.08.2005 tarihleri arasında herhangi bir fiyat açıklanaması gözükmüyor.Bunun sebebi nedir ve bu durumda hangi fiyatı dikkate alacağız.
 
"...has altın bedeli hesaplanmasında da istanbul Altın borsası verileri dikkate alınıyor..."

hangi kanun maddesine göre :?:

benim bildiğim kuyumcular satışı yaparken fiş veya faturada has satışını ve işçilik olarak adlandırılan kdv'li tutarı ayrı olarak göstermek zorunda.
 
Merhaba,

güncel' Alıntı:
"Nur Hanım ilginize çok teşekkür ederim.ilgili linke tıkladığımda bilgilere ulaştım ancak örneğin 8.ay verileri listesinde 10.08.2005 - 31.08.2005 tarihleri arasında herhangi bir fiyat açıklanaması gözükmüyor.Bunun sebebi nedir ve bu durumda hangi fiyatı dikkate alacağız.

Sayın güncel,

Borsada ilgili para birimi üzerinden işlem olmadığı için fiyat açıklanmamış olabilir.
Böyle bir durumda -Siz değil de- kuyumcunuz zaten bilir hangi fiyatı esas alacağını..... Piyasa fiyatları, Kapalı Çarşı fiyatları...


nane' Alıntı:
"................................
benim bildiğim kuyumcular satışı yaparken fiş veya faturada has satışını ve işçilik olarak adlandırılan kdv'li tutarı ayrı olarak göstermek zorunda.

Sayın nane,
Aynen söylediğiniz gibi....

İyi çalışmalar dileklerimle,
 
1. Nur hanımında desteklediği gibi defter kayıtlarında İst.altın borsası verileri kullanılmaz.( Eğer 1.sınıf defter tutuluyor ise enf.düzeltmesi yapılır. )

2. "...has altın bedeli hesaplanmasında da istanbul Altın borsası verileri dikkate alınıyor..."
bu bilgi hatalıdır. çünkü her ilde kuyumcular odası tarafından has altın fiyatı değişik açıklanabilir. ( tıpkı İstanbul'daki dolar alış-satış kuruyla Konya'dakinin birbirinden farklı olması gibi.)
 
Üst