fonradar

isteğe bağlı sigortalılıkta kısmı emeklilik hakkında

Üyelik
24 Haz 2005
Mesajlar
9
Merhabalar 2554 gün (7yıl) Emekli Sandığında hizmetim (1993-2000 yıllarında) bulunmaktadır. 16.08.2001 tarihinden itibaren isteğe bağlı bağkurlu olarak ödemeye devam ediyorum. Bugüne kadar 7yıl 2 ayda isteğe bağlı bağkur primi ödemiş bulunmaktayım. 07.08.1972 doğumluyum. 15 yılı doldurup İsteğe bağlı bağkurlu olarak kısmi emekli olmak istiyorum. Ne yapmam gerekir acaba? 5510 sayılı yeni kanun bu konuda bir değişiklik getirdimi? Tavsiyeleriniz ne yönde olacaktır.
Vereceğiniz bilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Ynt: isteğe bağlı sigortalılıkta kısmı emeklilik hakkında

1972 doğumlu olduğunuza göre yaştan beklemeniz gerek.Kısmi emeklilikte yaş şartı daha yüksektir.
 
Ynt: isteğe bağlı sigortalılıkta kısmı emeklilik hakkında

Yaş olarak beklemekte sorun yokta. Yeni kanunda kısmi emeklilik ile ilgili bir uygulama getirdimi benim merak ettiğim konu bu aslında. Katıldığım bir seminerde isteğe bağlı sigortalılıkta emekli olmaya 3yıldan fazla kaldıysa SSK emeklisi gibi şartlar geçerli olacak diye birşey söylendi. Ama kismi emeklilik için böyle birşey söylenmedi. Eğer bir bütünü kapsıyorsa yaştan dolayı emeklilik için geçerli süre 3 yılı geçeceği için 15yıl prim ödemiş olmak yetmeyebilir?
Bu konuda bilgilendirebilirseniz sevinirim
 
Ynt: isteğe bağlı sigortalılıkta kısmı emeklilik hakkında

1/10 öncesi sigortalı olduğunuz için tüm emeklilik şartlarını taşıdığınız tarihte son 7 yılda hangisinde prim ödemeniz çok ise oranın şartları ile emekli olabilirsiniz. 1/10 itibaren yatıracağınız ibs 4-1/b kapsamında olacaktır. Kısmi emeklilik yaş şartı normal emeklilik yaş şartından daha yüksektir.
 
Üst