isteğe baglı ssk

furkan yasar

Katkı Sunan Üye
bir iş yerinde ssk olarak çalışıyorum aynı zamanda eşimin iş yerinde ortak gözüküyorum bu ay işten çıkartılıyorum bu durumda işsizlik sigortasından yararlanabilir miyim eğer isteğe bağlı sigortam ödenmeye devam ederse işsizlik alabilir miyim ?

Ynt: isteğe baglı ssk

siz zaten bağkurlusunuz aynı zamanda neden isteğe bağlı yapıyorsunuz eğer bağkura kaydınız olmasaydı işsizlik parası alırdınız bu durumda alamassınız

şirket ortağı iken ssk nızda bir gün bile ara verseniz mecburen bağkurlu olmanız kanun gereğidir.ssk dan çıkısınız verildiği anda otomatikmen bağkurlu olursunuz.bu durumda isteğe bağlı olmanız mümkün değil şirket ortaklığınızdan dolayı..

ben bağkur lu değilim işten ayrılmadan 1 gün önce isteğe bağlı sigorta için baş vurmam gerekiyormuş bu durumda işsizlikten yararlanabilir miyim (ayrılacağım işte ssk çalışan idim)

furkan yasar ' Alıntı:
... aynı zamanda eşimin iş yerinde ortak gözüküyorum ...
SSK'lı işten çıktığınızda otomatikman bağkur kapsamına girersiniz ve kaydınızı yaptırmanız gerekir. İBS başvurup para yatırsanız bile iptal olur, boşa kürek çekmiş olursunuz. SSK'da kalmak istiyorsanız;
a. ort.ayrılacak ve ibs başvuracaksınız.(01/10 itibaren otomatikman bağkur ibs olursunuz.)
b. gün kaybı yaratmadan (hatta 1 gün iki yerde birden ssk'lı olarak) başka bir yerde ssk'nızın yapılması.