fonradar

İşten Atılma

Üyelik
26 Ocak 2010
Mesajlar
5
ben bir işyerinde 23.062007 tarihinden beri çalışıyordum.ancak 5 ay önce mağaza yerim değişti bende gidip yeni mağazamda çalışmaya başladım.ancak buradaki mağaza müdürüle anlaşamadık adam beni çok ezdi 1.5 saat mola hakkım olmasına rağmen bunu bana kullandırmadı yada çok azını kullandırdı.ve bana kısacası taktı sürekli benle uğraşmaya başladı ben baskılara dayanamadım ve bunu bir üstüne şikayet ettim konuyla ilgilenildi ancak yeteri kadar değil çünkü bu şikayetten sonra ben gene aynı adamla yanyana bırakıldım .bide ben daha önce bu çalıştığım yerden bi yazıcı almıştım bendaha sonra bu yazıcıda bi üst modelini daha uygun bir fiyata buldum ve bunu çalıştığım yerin başka bir mağasına iade ettim ancak iade ederken yazıcının arızalı olduğunu söyledim ve kendimi belirtmeden başka birinin adına iade ediyormuşum gibi söyledim sahte bir ad soyad kullandım ancak alltta kendi adres ve telefon numaramı kullandım.ha bu arada bunda bi fayda varmı bilmiyorum çalıştığım şirkette bu yacının usb kablosunun eksik olduğunu belirtmeden satış yaptı oda ayrı bi mesele tabi.bundan bunların bi şekilde haberi oldu ve zaten askerlik yapmadım bana giderken tazminat ödeyeceklerdi. ancak bu iade olayını ben kötü bir niyetle yapmadım çalıştığım mağaza müdürü yazıcı sağlam olmasına rağmen ben den bunun iadesini almadı.bende bunun üzerine böyle bir şey yaptım.bunun üzerine yeni yılın ilkgünü bide işe bi yarım saat geç kaldım.işyerine geldi 4 ila 5 saat çalıştıktan sonra sonra bu yazıcı olayı önüme konuldu veben ora da bi baskıyla istifa ettirilmeye çalışıldım ancak istifa etmedim bu durumda beni üzerini değiştir git diyerek gönderdiler bende giittim ancak bunları aradım ve beni işe kabul etmelerini yoksa yasal haklarımı kullancamı söyledim bunun üzerine beni şe aldılar mağaza yerimi değiştirdiler ve ben bu yeni ğazada bi 20 gün gayet iyi bi şekilde çalıştım.ancak buna istinaden daha önce eski mağazamda işe geç kalmak -bölge sorumlusun yalan söylemek -sahte isim kullanmakta n savunma yazdım çün kü savunma talepe formunda savunmamı 24 sat içinde yazmam yok satüm suçlamalırı kabul ettiğim yönünde algılanacağına ilişkin bir madde vardı ve bende yazdım savunmalarımı.22 ocakta ise bana bu suçlama lara iliş kin ihtar verileceği ve iş çıkışı
almayacağım söylendi. bende verilen ihtarları okudum imzaladım ancak daha sonra gene aynı mağazada olmuş başka bi olay soruldu bu olayda ben bi türkcell 100 kntör satışı yapıyorum ancak bunun ödemesini kredi kartıyla lıyorum anca k kontörü kasdan geçmeyi unutuyorum bu durum da kasamda 20 lira fazla çıkması gerekirken 10 lira fazla çıkıyo ben budurumu yani ogece 10 lira fazlam olduğunu müdürümesöyledi oda bana bu parayı ayırmamı çıkışımı olması gerekene göre hesaplamamı söyledi bende öyle yaptım.daha sonra ben paspas atmaya içeri gittim geldiğimde bu kasayı hala bağlayamamıştı birlik te bozuk paraları saydık orada 10 lira eksik çıktı vebunu oda buna saydı ogece kontör satoşını kontrol etmesi gerektiği halde kontrol etmedi ve ogece kasayı bağladık çıktık .bu beni m önüme olyda n 24 gün sonra konuldu bende buna istinaden gerekl i savunmamı yazdım.daha sonra bana uzatmaya gerek olmadığı kısacası benle çalışmak istemediklerini söylediler bende madem öyle çıkışımı verin gidiyim dedim tamam çıkışın gelecek dediler2 evrak gel di biri ibraname biride haklı sebeple fesih belgesi ben bunları imzalamadım çünkü bunlara göre sözleşmemi ben feshetmiş oluyorum ve kendim çıkmış oluyordum.ben şu an işe kabul edilmiyorum karşı tarafa noter tasdikli bir ihtarname gönderdim ancak sonra anladığım bi şeyse beni çökerti bana imzalatılan ihtarlarda benim suçlandığım sebeplerle alakasıyok personel yönetmeliğinin 2-4-6-8. maddeleri gerekeçe gösteriliyo ancak bu maddelerin ne olduğu açıkça yazmıyo ben bunların neolduğunu daha sonra öğrendim bunlardan hatırladıklarım işe alkolü gelmek -şirkete ait evrakı yoketmek- yalan beynda bulunmak-işyerin de kumar oynamak bunlar ben bunların hiçbirini yapmadım ancak bu imaddelerin olduğu ihtarları imzaladım.imzanın altınada 3 ihtara ilişkin aynı taihi yazdım yani imzladığım 3 ihtar belgesindede imzamın altında benim yazdığım aynı tarih var.ben u işyerimi dava etsem haklarımı alabilirmiyim bana bu konuda acil yardım edermisiniz çünkü çok zor durumdayım.
 
Ynt: İşten Atılma

Kıdem tazminatınızı ihbar tazminatınızı aldığınıza dair bir imza atmadı iseniz istifa yazmadı iseniz % 99 kazanırsınız. İş mahkemeleri işçi lehinde karar verir. Söz konusu maddeler ile ilgili işyerin ciddi şahitler bulursa senin yaptığına dair durum değişebilir. Sende mahkemeye düzgün çalıştığına (söz konusu hataları yağmadığınıza ) dair orada çalışmış şahit getirirsen adına çok çok iyi olur.
 
Ynt: İşten Atılma

Tabi yazdığın savunmaların içeriği çok çok önemli. Yukarıdaki cevap suçlamaları yazdığın savunmada kabul etmediğini varsayarak verildi.
 
Ynt: İşten Atılma

bana işçıkışın diye faks yoluyla iki evrak gönderildi birisi ibraname birisi haklısebeple fesih için diye başlayan enaltında ise sözleşmemin bildirimsiz vetazminatsız feshedildiğini kabul ederim diye bir yazı vardı ben bu evrakları imzalamadım ve işverenime noter tasdikli bir ihtarname gönderdim tebliğ tarihinden itibaren ise 3 gün süre verdim noter bana bunun bu gün içinde ulaşmayacağını söyledi ancak oraya tasdiklettiğim tarihin önemli olduğunu söyledi ben faks yoluyla gönderebilirmiyiz diye sordum sen istiyosan gönder dedi ve bendegönderdim ihtarname yi faksladıktan 1 saat sonra beni bölge müdürü aradı hem çalışmak istediğinisöylüyosun hemde ihtarname gönderiyosun dediler bende ona bunun onakasıtlı bir hareket olmadığını söyledim ve yasal hakkımın son günü olduğu için böyle bir şey yaptğımısöyledim ben açokbi kapı bırakmaya ve anlaşma yoluna gitmek istediğimi belirttim odaben seni arıycam dediancak arayan olmadı ihtrnamenin sonucuna göre bunları dava edicem çün kü ihtarnamedebelirrtiğim süredolmadan şu an bi şey yapamıyorum bu şahit olayındadaoradaçalışmışayrılmış bi mağaza müdürüşahidim var bi tane daha çalışıp ayrılanlardan ayarlamaya çalışacam 2 şahit yeterliolurmu bu konuda bide budava süresinceavukata gerekolmadan bu işiben kendimgötürebilirmiyim ben savunmalarımda bu suçları kabul etmedim zaten benim de işe alkollü geldiğime diğerlerine dairde yazdığım savunma yok bunlar benden istenmedi yardımınız için teşekkürederim
 
Ynt: İşten Atılma

bide seskayıtları işmahkemesindedelilolurmu benim elimde bi kaçseskaydıvar
 
Ynt: İşten Atılma

2 şahit yeter.. şahit sayısı değil dedikleri çok önemli. Bu durumda yasal süreci takip et. Davanı mutlaka aç. Bir dilekçe yazıp adliyeye gideceksin. Avukat tutmana bile gerek yok. Harç yatıracaksın o kadar. Ses kayıtlarını da dilekçende belirtebilirsin. Gerek kalacağını sanmıyorum. Sen dava açınca onlar tazminatını vereceklerdir. Nerden biliyorsun dersen bilmiyorum tahmin ve hissediyorum.
 
Ynt: İşten Atılma

sağol elfin davamı mutlaka açıcam şu parayı bi kurtarayım çünkü ben bu para için nelere katlandım ....bilemezsin
 
Üst