şeref aydemir
Tanınmış Üye
Bu durumun mahkemede işci aleyhine olacağını sanmıyorum.
Sn.muzy,cevap için teşekkürler kerem bey peki;
ben raporla şirketin engelli kadrosuna geçirildiğimde ( 2013 yılında) iş veren benim çalışma şartlarımda bir değişikliğe gitmemiştir? aynı koşullarda çalıştırmaya devam etmiştir.. ancak beni hemen işkura kaydettirip anında engelli kadrosuna aldırmıştır en hızlı yaptığı şey odur,
ayrıca ;
Engelli, Eski Hükümlü ve Terör Mağduru İstihdamı Hakkında Yönetmelikte;
'' engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde hazırlamak, sağlıkları için gerekli tedbirleri almak, Engelliler, yapabilecekleri işler dışında sağlıklarına zarar verecek diğer işlerde çalıştırılamaz. Uygun koşulların varlığı halinde çalışma sürelerinin başlangıç ve bitiş saatleri, engellinin durumuna göre belirlenir
Anayasa'nın 50. maddesinde "Küçükler ve kadınlar ile BEDENİ ve ruhi yetersizliği olanlar çalışma şartları bakımından özel olarak korunurlar.";
iş veren nasıl yasal hükümlülüklerini yerine getirmiş oluyor..
Bİrleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesinde geçen 1 madde;
b) Adil ve uygun çalışma koşullarının sağlanmasına ilişkin olarak, engellilerin hakları diğerleriyle eşit bir şekilde korunmalıdır. Bu, fırsat eşitliğini, eşit değerde bir iş için engellilere eşit ücret verilmesini ve tacizden korunma ve mağduriyetin giderilmesi dahil olmak üzere güvenli ve SAĞLIKLI çalışma koşullarını içerir,
sizin gibi düşünmüyorum umarım yanılıyosunuzdur, ben bu işin sonunu gerçekten heleki sizinde belirttiğiniz gibi izlediğim yol YANLIŞ ise dahada cok merak ediyorum ,)