fonradar

İşten Aynı Gün Çıkış Ve Giriş Hk.

Üyelik
2 Ocak 2014
Mesajlar
2
Konum
ORDU
Merhabalar,

Yaklaşık 3 yıldır bir şirkette çalışmaktayım. Farklı bir iş nedeni ile ayrılacağımı ilettim ve tazminatımı talep ettim. Yardımcı olacaklarını ilettiler ancak 31 Ekim tarihinde çıkış verebileceklerini söylediler. Yeni başlayacağım iş yerine ise bundan daha önceki bir konuşmamızda 1 Kasımda başlayacağımı iletmiştim.
Soruma gelecek olur isek; 31 ekim tarihinde şuan çalıştığım iş yerinden çıkış, yine 31 Ekim- 1Kasım tarihinde yeni iş yerim sigorta girişi yapabilir mi? Bu durum herhangi bir sorun oluşturur mu, bilgilerinizi rica ederim.
 
31 Ekim çıkış, aynı gün diğer firmadan sigorta girişi ve 1 Kasımda sigorta başlangıcı. Yani bu durumda herhangi bir sorun yaşamayacağım doğru mudur. Kusura bakmayın tekrar soruyorum gireceğim iş biraz mühim benim için.

İşsizlik sigortası için sigortada giriş/çıkış olacağından bu durum olumsuz etkilemez mi?
 
1 Kasımda işe girişiniz için bildirimin en geç 31 Ekimde yapılması gerekiyor. (Pazartesi girişler ve inşaat gibi bazı sektörlerde aynı gün giriş yapılır ve o gün giriş tarihi olabilir).

31 Ekimde varolan işyerinizden çıkışınız yapılıp diğer yerden 31 Ekimde giriş yapılması sorun olmaz.

İşsizlik sigortasında aralık vermeden iş değiştirmeniz sorun oluşturmaz, 1 gün bile ara verseniz diğer şartlarınız tutsa bile ara verdiğiniz için işsizlikten yararlanamazsınız. Yani işe girişiniz 1 Kasımda bildirilse ve 2 Kasımda girişiniz başlasa 120 gün 2 Kasımdan itibaren tekrar başlar.

Ek olarak; Son 120 günde devamsızlık olarak eksik gün bildiriminiz varsa bu da işsizlik maaşı almanıza engeldir.
 
Son düzenleme:
Üst