işten ayrıldım:(

Üyelik
1 Ara 2009
Mesajlar
5
Arkadaşlar merhaba öncelikle böyle bir siteye ilk defa üye oluyorum nereye yazacağımı tam keşfedemedim bu yüzden kusura bakmayın. Benim bir sorunum var :( . 03.11.2008 yılında bir şirkette işe başladım fakat 17.11.2009 da iş yerimde ufak bir tartışma sonucunda bir kızgınlıkla işi bırakıyorum diyip çıktım ama 20 Kasımda yani 3 gün sonra tekrar gittim pişman oldun işimi ve iş yerimi çok seviyordum. Gittiğimde patronum çıkışımın verildiğini söyledi şok oldum. Memurlarda bile 10 gün işe dönme süreci var ve tebligat gönderiyorlar işe başlayacak mısın başlamayacak mısın diye ama benim direk çıkışımı vermişler:( tabi kış sezonu işlerine geldi. Benim yapabileceğim bir şey var mı hakkımı aramak istiyorum tabi hakkım varsa. Yani beni aramaları veya bir tebligat göndermeleri gerekmiyor muydu işsizlik maaşından da yararlanamıyorum. Ve senelik iznimi de kullanmamıştım daha izin hakkımda var. cevaplarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.
 
Ynt: işten ayrıldım:(

İşi bıraktığınızı şahitler de duymuşsa yani açık açık söylediyseniz konuşulacak birşey yok çıkarmakta haklılar
birşey çıkmaz ayrıca 3 günde gitmemişsiniz
kullanmadığınız izinlerin ücretini talep edin vermeleri gerekir
 
Ynt: işten ayrıldım:(

Çıkış işleminiz büyük ihtimalle tazminatsız olarak iş kanununun 25. maddesindeki ilgili satırdan yapılmıştır.

Söylemleriniz ve tavırlarınız sonucunda işveren doğru olan işlemi yapmış. Ağzınızdan çıkan cümlelere ve konu hakkındaki tavırlarınıza dikkat etmeniz gerekirdi. Sonuçta bu işler oyun değil. İşveren ve işçi ilişkisi nazınızın geçtiği arkadaşlarınızla aranızda olan şakalaşmalardan çok farklıdır.

Siz işi bırakacağınızı beyan edip sonradan da 3 gün işe gitmemişsiniz. İfadenizi şahit beyanı ile doğrulayabilirler. Mahkemeye verseniz bile lehinizde bir sonuç çıkacağını sanmam. Bahsettiğiniz tebligat henüz postada olabilir, ya da noter kanalı ile yapılmıştır. Bu yüzden sürenin uzun olması normal, hatta daha da uzayabilir. Hangi sebepten işten çıkarıldığınızı ve tabligat meselesini dilerseniz işveren ya da işveren vekili ile görüşün.
 
Ynt: işten ayrıldım:(

bu durumda tebligat yapmak zorunda değildir
kendi çıktığını kendi beyan etmiş (şahitler önünde)
 
Ynt: işten ayrıldım:(

iş mahkemeleri Sözden ziyade belge ye itibar ederler.. Siz işten ayrıldınız istifa dilekçeniz yok.
işe geri çağrılma ve işten çıkartıldığınızı belirten fesih ihbarı yok (ne olursa olsun) iş mahkemeleri iş kanunu 25 i kabul etmeyeceklerdir diyorum. Sonuç itibariyle sizin kızgınlığınız ve tartışmanızda haklı bir sebebe dayanabilir. (işyeri sahibinin işçiyi taciz etmesi, hakaret etmesi vs. ) yani her ben gidiyorum diyen gitseydi yada işten çıkarmak bu kadar basit olsaydı bence çalışma bakanlığı ve SSK ya başvurun derim. en sağlıklı bilgiyi onlar verecektir. iş kanunu madde 25 kullanabilmek için işverenlerin altını iyi doldurması gerek. belgelerle . . şahitlerin şahitliği o an için geçerli olacaktır. çalışma bakanlığı müfettişleri konuyu işçi lehine incelediklerinden yazacakları rapor herşeyi belirleyecektir.
 
Ynt: işten ayrıldım:(

İŞTEN AYRILIYORUM DEYİP 3 GÜN GELMEYENİ çıkaramayacaklar mı? (hemde şahitler huzurunda) ve mahkeme illa yazı olacak mı diyecek?
siz bu bilgileri nasıl ve nerden aldınız anlamadım
 
Ynt: işten ayrıldım:(

APAÇİ ' Alıntı:
İŞTEN AYRILIYORUM DEYİP 3 GÜN GELMEYENİ çıkaramayacaklar mı? (hemde şahitler huzurunda) ve mahkeme illa yazı olacak mı diyecek? siz bu bilgileri nasıl ve nerden aldınız anlamadım
bu bilgileri tecrübelerimden aldım. isterseniz sizde tecrübe edebilirsiniz. :) bazı şeyleri okullarda anlatmıyorlar üstadım. kaldı ki fikirlerimizi paylaşıyoruz. yazdığım yazıda işin özü çalışma bakanlığına başvurundu
 
Ynt: işten ayrıldım:(

herkesin bilgisine saygım vardır da sadece böyle bir karar vs.varsa görmek istemiştim
Kolay gelsin
 
Ynt: işten ayrıldım:(

APAÇİ ' Alıntı:
herkesin bilgisine saygım vardır da sadece böyle bir karar vs.varsa görmek istemiştim
Kolay gelsin
niyetim sizi kırmak değildi üstadım ancak internette arandığında çoklukla bu tip kararlara rastlamanız mümkündür.
örn.
MADDE 26. ......... Ancak işçinin olayda maddi çıkar sağlaması halinde bir yıllık süre uygulanmaz. cümleciği bile bize birşeyleri anlatıyor olması gerek.
şimdi konuyu açan arkadaşın atladığı bir şeyleri gündeme getirelim.
1- tartışma konusu nedir.
2- işçi hatası ise savunma veya tutanak tutulmuşmudur.
3-üç gün için işe gitmemesini gerektiren mucbir bir sebeb varmıydı. vs.
bunları bilmeden hükümde vermek aslında pekte sağlıklı gelmiyor bana. .siz yinede bir çalışma bakanlığı müfettişine durumunuzu anlatın derim.
 
Ynt: işten ayrıldım:(

SIKINTI BURDA
tartışmadan dolayı bir talebi veya haksızlığa uğradı diye birşey söylenmemiş
ve
kendisi ben istifa ediyorum demiş (şahitler huzurunda) ve üstüne üstü 3 günde gelmemiş
gelmemesinin sebebinide bildirmiş istifa ediyorum demiş
bence bu iş açık ve hiç tartışılacakda bir olay yok (anlattığı kadarı ile)
tabi sizin görüşünüz farklı olabilir (bu benim görüşüm)
 
Ynt: işten ayrıldım:(

APAÇİ ' Alıntı:
SIKINTI BURDA
tartışmadan dolayı bir talebi veya haksızlığa uğradı diye birşey söylenmemiş
ve kendisi ben istifa ediyorum demiş (şahitler huzurunda) ve üstüne üstü 3 günde gelmemiş
gelmemesinin sebebinide bildirmiş istifa ediyorum demiş
bence bu iş açık ve hiç tartışılacakda bir olay yok (anlattığı kadarı ile)
tabi sizin görüşünüz farklı olabilir (bu benim görüşüm)
biraz farklı bir pencereden bakalım isterseniz. işçi gidiyorum demiş işverende ohh !! ne güzel gitsin işten çıkartıyorum demiş atmış golü :) peki bu kişi hayati bir noktada olsa idi işveren ne yapacaktı. yine aynısını yapabilirmiydi. işe geri çağırma hakkını kullanmayacakmıydı sizce. yani biraz objektif bakmakta yarar var. Kolay gelsin saygılar. .
 
Ynt: işten ayrıldım:(

Arkadaşlar patronumla tartıştım konusuna gelince şirketçe haklı görüldüğüm bir konu anlatayım iş yerimiz pvc (plastik pencere) bunun yanı sıra iş yerinde laminant parke kapı vs. yapıyoruz. Ailem evde komple tadilat yaptırdılar evde ne var ne yok değişti yenilendi bende burada çalıştığım için dolayısıyla bütün işi bize verdiler evde aynı zamanda oturuyorlar boş bir inşaat değil babam özellikle işin başında sorup rica edip işi en kısa sürede teslim almak için söz aldı patronumdan bu iş normal şartlarda 30 gün civarında bitebilecek bir iş fakat bizim için bu süre 20 güne düşürülmek istendi ama iki buçuk ay oldu inşaat bitmedi iş yerindeyim sürekli işleri takip ediyorum yapıp bitirilebilecek durumdayken işimizi sürekli erteledi porton biz nasıl olsa el değiliz samimiyet var bunun için bizim işlerimizi sürekli yarım bırakılarak başka işlerle ilgilendi beni ailem sıkıştırıyor haklılar çok sıkıldılar 2 ayı geçkin süredir evde tadilat bitmedi tozun toprağın içinde ben iş yerim söylüyorum ama çok fazla üstüne gidemiyorum ısrar edemiyorum yani aramızda bir sorun çıkacak işimden olurum diye ki sonunda oldum bir gün dayanamayıp bende çok sıkılmıştım ama bu işten yapılması gereken bir iş için dün geleceklerdi ne oldu diye sorunca cvp: kızım bi dur bee sizde amma üstüme geldiniz ve buna benzer şeyler ben orada çalıştığım halde kesinlikle sık sık söylemiş değilim bana olur olmaz ve hak etmediğim şeyler söyledi mesela ?bana bir daha böyle iş getirme istemiyorum dedi? (yüksek sesle ve kapı vs. çarpılarak )çok kırıldım kızdım o an sen kazınıyorsun sorun değil getirmem dedim bıraktım çıktım işte böyle. Ama şunu söyleyebilirim işimiz sezonluk bir iş arkadaşlardan bahseden olmuş kış sezonundayız dolayısıyla işine geldi. Yorumlarınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.
 
Ynt: işten ayrıldım:(

istifa formu vermediysen rapor al 10 günlük işi bırakıp gitdiğin günden itibaren sana noter ya da itm olarak fesih bildirimi göndermediyseler raporunu sun almazlarsa işe iade davası açacağını söyle haklarını talep et konuş vermezlerse çalışma bakanlığına dilekçe ver alırsın tüm haklarını
 
Ynt: işten ayrıldım:(

Sn Apaçiye katılıyorum.bence hilalyapı sözlü olarakta olsa istifa ettiğini söylemiş. firmanın bu durumda yapacağı birşey yok doğal olarak çıkışını yapmışlar.o yüzden kişileri etik olmayan yollardan olmayan haklarını aramaya teşvik etmeyelim lütfen...
 
Ynt: işten ayrıldım:(

işten çıkışını yapabilmesi için istifa formu alması şart almadıysa 2 iş günü gelmediği takdirde tutanak tutulur noter yada posta yolu ile ihtarneme çekilir gerekçe sunulması beklenir yoksa çıkışını yapabilir bence haklarını aramalı yazık sinirle kalkan zararla oturur
 
Üst